SKANDAL PRED EVRO, UEFA GURA SVOG FAVORITA: Čeferin čak i ne krije ko mu je favorit za titulu, a što se Srbije tiče...

Autor:

Sport

11.06.2024

09:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slovenac sve otkrio prijateljima.

SKANDAL PRED EVRO, UEFA GURA SVOG FAVORITA: Čeferin čak i ne krije ko mu je favorit za titulu, a što se Srbije tiče...

Foto: Tanjug

Evropsko prvenstvo u fudbalu samo što nije počelo, a predsednik UEFA Aleksander Čeferin izneoje  neke hrabre prognoze o potencijalnim pobednicima EVRO 2024. Uprkos nedavnim razočaravajućim nastupima na velikim turnirima, Čeferin je stavio svoj novac na Nemačku, kao glavnog favorita za titulu.

Pored Nemačke, Čeferin je takođe označio Francusku, Englesku i Portugal, kao glavne favorite, dok je upozorio da ne treba potcenjivati Španiju. U drugi krug favorita stavio je Hrvatsku, Belgiju, Holandiju i Dansku, dok Srbiju nije ni spomenuo.

- Već sam rekao prijateljima, i ne znam zašto, ali mislim da je Nemačka najveći favorit. Poslednjih godina nisu dobro prošli, čak ni na velikim turnirima, ali imaju dobar tim. Španiju ne treba podcenjivati. U drugom redu biće Hrvatska, Belgija, Holandija i možda Danska - hrabro je prognozirao Čeferin.

Govoreći o bezbednosnoj situaciji, Čeferin je izrazio uverenje da će sve proći glatko. Priznajući izazovnu geopolitičku situaciju u svetu, istakao je prednost domaćinstva EVRO u jednoj zemlji ove godine, za razliku od panevropskog formata 2021. Naglasio je da je mnogo lakše raditi sa policijom i obaveštajnim službama u jednoj zemlji domaćinu i istakao pozitivnu saradnju sa nemačkim vlastima.

- Nema konkretnih sigurnosnih problema, ali geopolitička situacija u svetu je teška. Sve je više nasilja i agresije, nije idealno, zato je prednost što se EVRO ove godine organizuje u jednoj državi - dodao je Slovenac.



Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading