KAKVI IGRAČI, STRAŠNI IGRAČI: UEFA rekla svoje, Piksijevi "orlovi" udaraju na NAJBOLJE ŠTO EVROPA IMA

Autor:

Sport

03.06.2024

14:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Englezi imaju sam krem evropskog fudbala u svojim redovima.

KAKVI IGRAČI, STRAŠNI IGRAČI: UEFA rekla svoje, Piksijevi "orlovi" udaraju na NAJBOLJE ŠTO EVROPA IMA

Foto: Tanjug/AP

Džud Belingem i Hari Kejn

Fudbaleri Srbije će prvu utakmicu na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj odigrati protiv Engleske 16. juna u Gelzenkirhenu, a tamo ih čekaju najbolji igrači koje Evropa trenutno ima. Naime, fudbaleri Reala savladali su Dortmund sa 2:0 i osvojili Ligu šampiona posle čega je UEFA proglasila najbolji tim elitnog takmičenja. Baš u njemu našla su se trojica Engleza koji će stati na crtu "orlovima".

Naime, Evropska fudbalska unija nedavno je objavila tim sezone u Ligi šampiona, a među izabranima su se našla i trojica reprezentativaca Engleske, koji će za 13 dana igrati protiv Srbije na Evropskom prvenstvu. Džud Belingem (20), Hari Kejn (30) i Fil Foden (24) su bili neizostavni igrači svojih ekipa tokom sezone, te su zasluženo našli mesto u timu sezone.

Ovi talentovani fudbaleri su pokazali izuzetne individualne sposobnosti tokom sezone. Kejn je u Bajernu postigao impresivnih 44 pogotka uz 12 asistencija na 45 utakmica u svim takmičenjima, dok je Belingem sa pozicije ofanzivnog veziste postigao 23 gola i zabeležio 13 asistencija na 42 meča i na kraju podigao "ušati pehar" sa Realom. Foden je takođe imao sjajnu sezonu u Mančester sitiju sa 27 postignutih golova i 12 asistencija na 53 utakmice. Njihova ukupna procenjena vrednost iznosi čak 430 miliona evra, što je znatno više od vrednosti čitavog tima Srbije, procenjenog na 317 miliona evra.

Foto: Tanjug/AP

Fil Foden

Sa ovakvom konstelacijom igrača, Engleska će sigurno biti ozbiljan izazov za reprezentaciju Srbije na predstojećem Evropskom prvenstvu. Navijači u Srbiji se nadaju da će ovaj trio imati loš dan kada se sastanu sa našom reprezentacijom, ali će "orlovi" morati da pokažu svoje kvalitete kako bi se suprotstavili ovakvim "zverima".

Republika

Foto: twitter.com/FSSrbije

Fudbaleri Srbije


S druge strane, Vinisijus Žunior je proglašen za igrača sezone u Ligi šampiona, dok je Belingem dobio priznanje za najboljeg mladog igrača. Ovo priznanje dodatno potvrđuje kvalitete ovih mladih fudbalera i predstavlja značajno priznanje za njihov rad i talenat.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading