VIDIĆ "OTKUCAO" ENGLEZIMA PIKSIJEVE TAJNE: Bivši as otkrio rivalu "MANE ORLOVA", ali i odakle mu preti najveća opasnost

Autor:

Sport

03.06.2024

09:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neverovatan potez pred početak EVRO 2024.

VIDIĆ "OTKUCAO" ENGLEZIMA PIKSIJEVE TAJNE: Bivši as otkrio rivalu "MANE ORLOVA", ali i odakle mu preti najveća opasnost

Foto: ST/Vladimir Lukić, Profimedia

Do početka Evropskog prvenstva u Nemačkoj ostalo je 11 dana, odnosno koji dan više do prvog susreta koji će fudbaleri Srbije odigrati 16. juna protiv Engleske u C grupi na EVRO 2024. Upravo tim povodom su naši rivali kontaktirali bivšeg asa i kapitena Mančester junajteda Nemanju Vidića, a on im je do detalja "otkucao" šta su mane tima Dragana Stojkovića Piksi, ali i naglasio gde smo najjači.

Vidić je naglasio da je kvalitet napada na visokom nivou, ali da je odbrana već duže vreme najveća "boljka" našeg tima. On je istakao da se očekuje napredak u igri Srbije, posebno u pogledu postizanja golova, ali je izrazio zabrinutost zbog nedostatka poboljšanja u odbrani. Pored toga, naglasio je važnost fizičke spremnosti ključnih igrača koji trenutno nastupaju u Saudijskoj Arabiji i Turskoj, misleći tu na Aleksandra Mitrovića, Sergej Milinković Savića i Dušana Tadića.

Republika

Foto: Starsport

Sumnja u njihovu formu: Sergej, Mitrović i Tadić

- Šta možete da očekujete od Srbije? Mislim da ćemo ići dosta napred, da ćemo davati golove, to je dobro poslednjih par godina. Posebno je to bio slučaj u Kataru, ali smo primili osam golova. Ako pogledate Srbiju sada posle dve godine, nismo se popravili u tom aspektu i to je još problem. Imamo nekoliko dobrih igrača, ali problem je što igraju u Saudijskoj Arabiji i Turskoj. Ne znam kakvog će fizičkog stanja biti pred EVRO 2024, ali to su jako važni igrači za nas, oni koji kreiraju golove i koji ih postižu - počeo je Vidić.

Do prve utakmice Srbije na EP "orlovi" će sutra igrati protiv Austtrije u Beču, kao i Švedske na gostovanju 8. juna.

- Dosta toga treba da se sredi pred Evropsko prvenstvu, nadam se da će selektor Piksi to učiniti. I mislim da bi za nas bio uspeh da prođemo grupnu fazu - dodao je Vidić, a onda otkrio Englezima naše najjače oružje:

- Na koga da obratite pažnju? Mitrović, Vlahović, Jović, Tadić... Oni daju golove, idu napred, dobar je i Kostić. Imamo igrače koji mogu da vam naude.


Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading