UMRLA DOKTORKA MARIJA VELJIĆ (43)! Srbija ostala bez još jedne žene dobrog srca i plemenite duše!

Autor:

Vesti

05.07.2024

03:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Cela Srbija je preko organizacije Budi human skupljala pare za hrabru doktorku, ali bolest je bila jača od nje.

UMRLA DOKTORKA MARIJA VELJIĆ (43)! Srbija ostala bez još jedne žene dobrog srca i plemenite duše!

Foto: Fondacija Budi human

Preminula Marija Veljić (43) posle teške i mučne borbe sa zloćudnim tumorom.

Tužnu vest o njenoj preranoj smrti objavili su na Fejsbuk stranici "Budi human - humanitarne fondacije".

- Izgubili smo još jednu ženu dobrog srca i plemenite duše. Divnu prijateljicu, majku, suprugu, doktorku... Neka te anđeli čuvaju - navodi se u objavi.

Mariji je u avgustu 2023 godine zbog tegoba u vidu poremećaja stanja svesti i glavobolje primljena na neurohirurgiju KCV kada je ustanovljena dijagnoza zloćudnog tumora koji prelazi granice mozga (C71.8 Neoplasma malignum cerebri, limites transiens).

Nakon načinjene ablacije tumorske promene mozga sprovedene su zračna i hemioterapija (PH Glioblastoma IDH wild type,WHO grade 4) nakon čega je došlo do pogoršanja stanja, a druga operacija je izvršena u aprilu 2024. godine.

Nadu u izlečenje Marija, koja je i sama lekar, našla je na klinici u inostranstvu, na kojoj su je urađene genetske alalize, posle čega je trebalo da joj se odredi imunološka terapija i izradi tumorska vakcina. .

Cela Srbija je preko humanitarne organizacije Budi Human skupljala pare za hrabru doktorku, ali bolest je bila jača od nje.

Srbija je prošle godine ostala bez još jedne mlade doktorke. Doktorka Aleksandra Jović, lekar opšte medicine u Hitnoj pomoći lebanskog Doma zdravlja, iznenada je preminula u 37. godini u Nišu, na Klinici za anesteziju i reanimaciju.

Doktorka Jović ostaće upamćena kao posvećeni lekar, veliki humanista, požrtvovana majka i nesebično dobar čovek. Iza sebe je ostavila maloletnu ćerku.

Njena smrt šokirala je njenu porodicu i kolege, a mnogi se od nje opraštaju na društvenim mrežama.

Bonus video

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading