DONČIĆ HEROJ I TRAGIČAR U ISTO VREME! HRVATI SLAVE LUKU: Slovenija težim putem ide do Pariza

Autor:

Sport

04.07.2024

19:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slovenci ipak uspeli da se kvalifikuju na Olimpijske igre.

DONČIĆ HEROJ I TRAGIČAR U ISTO VREME! HRVATI SLAVE LUKU: Slovenija težim putem ide do Pariza

Foto: www.profimedia.rs

Košarkaška reprezentacija Slovenije pokazala je izuzetnu snagu i odlučnost u drugom meču kvalifikacionog turnira u Atini, savladavši Novi Zeland rezultatom 104:77. Nakon poraza od Hrvatske, slovenački tim je bio suočen sa izazovom da ostvari pobedu određenom razlikom kako bi se plasirao u narednu fazu takmičenja.

Ova mlada ekipa je odgovorila na izazov na spektakularan način, a predvodio ih je niko drugi do Luka Dončić, koji je ostvario nestvarnih 36 poena, 11 skokova i 10 asistencija. Međutim i pored odlične partije, Dončić je umalo bio tragičar pošto je promašio šut za prolazak, međutim, na njegovu sreću sve je na kraju ispalo dobro po njegovu selekciju.

Foto: www.profimedia.rs

Umalo tragičar: Luka Dončić

Slovenija je započela meč sa izuzetnom energijom, stvarajući veliku prednost već u prvoj deonici rezultatom 27:9. Međutim, ekipa Novog Zelanda nije ni u jednom trenutku pokazala nameru da se preda, što je rezultiralo dramatičnim drugim periodom igre u kojem su uspeli da nadmaše slovenački tim rezultatom 30:19. Ipak, Slovenija je uspela da zadrži svoju dominaciju do kraja susreta, zahvaljujući impresivnoj igri Dončića i Niba, koji je takođe ostvario dabl-dabl sa 30 poena i 10 skokova.

Ova ubedljiva pobeda osigurala je Sloveniji mesto u narednoj fazi takmičenja, čime je očuvan san o plasmanu na turnir u Parizu. Nakon završetka grupne faze, Slovenija se pozicionirala kao drugoplasirana iza Hrvatske. U borbi za finale turnira, slovenački tim će se suočiti sa Grčkom, predvođenom Janisom Adetokumbom. S druge strane, Hrvatska će se suprotstaviti Dominikanskoj Republici.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading