SPREMA SE OZBILJNA REKONSTRUKCIJA BAJERNA: ''Bavarci'' spremni da se odreknu najvažnijih igrača!

Autor:

Sport

04.07.2024

19:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kompani pred velikim izazovima.

SPREMA SE OZBILJNA REKONSTRUKCIJA BAJERNA: ''Bavarci'' spremni da se odreknu najvažnijih igrača!

Foto: www.profimedia.rs

Fudbaleri Bajern Minhena su nakon više od decenije vladavine u Bundesligi skinuti sa trona, a to je uspelo Ćabi Alonsu i Bajer Leverkueznu. Nakon ovog neuspeha Tomas Tuhel je ostao bez posla, a za novo trenera imenovan je Vinsent Kompani pred kojim je težak zadataka.

''Bavarci'' spremaju ozbiljnu rekonstrukciju tima, a spremni su da se odreknu važnih igrača, onih koji su bili nosioici tima godinama unazad. Još zimus je Pari Sen Žermen pokazao želju da dovede Džošuu Kimiha, ali tada to nije bila realna opcija. Igračevi zastupnici su tada poručili Svecima da Kimih nije zainteresovan za prelazak na Park prinčeva. PSŽ se nije uvredio i odgovorio je da će probati opet na leto.

Foto: www.profimedia.rs

Džošua Kimih

U međuvremenu se mnogo toga izdešavalo. Kimih je ušao u poslednju godinu ugovora sa Bajernom i nije ga produžio. PSŽ se je prebacio fokus na druga tržišta i glavna meta mu je postao Žoao Neveš iz Benfike. Međutim, lisabonski klub je ostao pri stavu da mladi vezist može da ide samo u slučaju ako neko plati otkupnu klauzulu u visini od 100.000.000 evra. PSŽ to smatra preskupom cenom, a na ruku mu ne ide ni konkurencija Mančester Junajteda koji je takođe zainteresovan.

Tako se francuski klub opet okrenuo Kimihu, kojeg Luis Enrike jako ceni, ali je problem bio što Nemac nije bio oduševljen interesovanjem Svetaca. Čak je svojim agentima skratio listu na pet potencijalnih klubova u kojima može sebe da zamisli: Mančester Siti (ukoliko ostane Gvardiola), Arsenal, Liverpul, Real Madrid i Barselona. Niko od tih klubova za sada nije pokazao interesovanje, osim Barse, koja nema novac da ga dovede.

Zato i Kimih sada mora da razmisli o selidbi u Pariz. Na francuskom klubu je da ubedi Kimiha i njegove agente, a vetar u leđa za celu priču je Enrike koji u Kimihu vidi jednog od lidera ekipe. Ako igrač pristane, onda slede pregovori sa Bajernom koji je raspoložen za rastanak sa dugogodišnjim prvotimcem. Naravno, po pravoj ceni. S obzirom da Kimihov ugovor ističe za godinu dana, Bavarci nemaju mnogo pregovaračkih kapaciteta u rukama i ne mogu da zacepe cenu.

Sa druge strane i kapiten Bajerna, Manuel Nojer bi mogao vrlo lako da napusti klub. Nojer ulazi u petu deceniju života, postavlja se pitanje koliko će još vremena provesti na Alijanc Areni.

Sa 38 godina, Nojer je već dugo vodeća figura među golmanima, ali i u svlačionici Bajerna. Ipak, sada je došlo vreme da razmotri potencijalne nove izazove. Iako nikada nije napuštao Nemačku, Nojer sada otvoreno razmatra mogućnost odlaska iz kluba i Evrope.

Dok su nekada kineski klubovi bili primamljiva opcija za iskusne fudbalere, danas su Bliski istok i Amerika postali atraktivnije destinacije. Nojerov ugovor sa Bajernom ističe 2025. godine, otvarajući mogućnost odlaska "preko bare". Nojer je čak istakao da je razgovarao sa bivšim saigračem Bastijanom Švajnštajgerom o potencijalnom prelasku u MLS, ali istakao je i potencijalne prepreke, poput čestog igranja na veštačkoj travi.

Foto: www.profimedia.rs

Manuel Nojer

- MLS može da bude opcija. Razgovarao sam sa Bastijanom Švajnštajgerom, koji je igrao tamo, o tome. Ali, moram pažljivo da razmislim. Tamo često igraju na veštačkoj travi, što nije idealno za golmana - naveo je Nemac i dodao:

- Bilo je ponuda i upita. Ipak, znao sam da je Bajern najbolje mesto za mene. Iako nikada ne treba reći nikad, ne bih se preselio u Saudijsku Arabiju ili Katar - istakao je Nojer.

Sve u svemu, čeka nas zanimljivo leto, a očigledno kraj jedne ere u Bajernu. Ostalo je da se vidi sudbina Tomasa Milera u Minhenu, a ako i on ode, to je definitivno kraj jednog lepog perioda u glavnom gradu Bavarske.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading