GLUMCI SA SUZAMA U OČIMA NAPUSTILI PREDSTAVU! Premijera u BDP izazvala BURNE REAKCIJE!

Autor:

Zabava

21.02.2024

18:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Komad "Gidionov čvor" večeras će biti izveden u repriznom terminu na sceni Beogradskog dramskog pozorišta.

GLUMCI SA SUZAMA U OČIMA NAPUSTILI PREDSTAVU! Premijera u BDP izazvala BURNE REAKCIJE!

Foto: ATA Images/Antonio Ahel

Na sceni Beogradskog dramskog pozorišta sinoć je premijerno izveden komad "Gidionov čvor", kojim je ovaj teatar obeležio svoj 77. rođendan. Predstavu je režirala Jana Maričić, a igraju Mirjana Karanović i Jana Milosavljević.

Kako je ranije najavio upravnik ovog pozorišta Jug Radivojević, reč je o komadu posvećenom nastradaloj deci u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" i čuvaru Draganu Vlahoviću. Zato emocija nije manjkalo, pa su mnogi suznih očiju dočekali kraj predstave. Ipak, bilo je i onih koji nisu mogli da izdrže do kraja, te su vidno potreseni izašli iz sale i pre nego što se spustila zavesa.

Predstavu je iz prvog reda pratila glumica Milena Vasić, koja je sve vreme brisala suze s lica, a svoje utiske o predstavi glumica Hristina Popović podelila je i na društvenim mrežama:

- "Gidionov čvor" je još jedna u nizu fantastičnih predstava naše rediteljke Jane Maričić - napisala je Popovićeva, dok je Ivan Zablačanski koleginicama Mirjani Karanović i Jani Milosavljević uputio čestitke.

Pogledajte kako su glumci reagovali na predstavu:

Potresen viđenim scenama iz jedne američke škole, kraj nije dočekao Ljubomir Bulajić, a premijerno izvođenje nije propustila ni legendarna glumica Renata Ulmanski (94), kao ni reditelj Slobodan Skerlić. Podršku glumicama pružili Vanja Nenadi, Stefan Radonjić i drugi.

Predstava će i večeras biti izvedena na sceni BDP u repriznom terminu.

Reč je o duodrami američke spisateljice Džone Adams koja otvara važna pitanja školstva i cenzure u školama. Majka i nastavnica susreću se u učionici, na ranije dogovorenom informativnom sastanku, tri dana nakon jednog tragičnog događaja. U nadmetanju dve snažne ženske figure, one prebacuju odgovornost jedna na drugu, otvarajući paralelno i pitanje univerzalnosti bola i probleme odrastanja mladih danas. Ovaj dramski tekst, posredno kroz intenzivan dijalog, provlači i priču o životu dece u savremenim okolnostima, o uticaju roditelja, škole, društvenih mreža i interneta, o vršnjačkom nasilju, o krivici, bolu, o dečijoj kreativnosti i cenzuri političke korektnosti, o usamljenosti dece koja odrastaju prepuštena sama sebi.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 


 

Komentari (0)

Loading