DRONOVI ZASULI SELO U BELGORODSKOJ OBLASTI, ZAPALJENA CRKVA! Oglasili se zvaničnici - uništene i kuće!

Autor:

Svet

19.05.2024

07:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vatrogasci gase požar na crkvi.

DRONOVI ZASULI SELO U BELGORODSKOJ OBLASTI, ZAPALJENA CRKVA! Oglasili se zvaničnici - uništene i kuće!

Foto: Tanjug/AP

U jednom selu u ruskoj Belgorodskoj oblasti zapalio se krov crkve usled pada drona Oružanih snaga Ukrajine, a žrtava nije bilo, saopštio je danas na Telegram kanalu guverner te oblasti Vjačeslav Gladkov.

- Ukrajinske oružane snage napale su selo Malo Gorodišče dronom kamikazom. Usled njegovog pada i naknadne detonacije zapalio se krov crkve Svetog Sergija Radonješkog - naveo je on.

Vatrogasci gase požar, prenosi RIA Novosti.

Gladkov je takođe saopštio da je u Černjanskom okrugu Belgorodske oblasti oboren dron i da su oštećene dve kuće i jedan automobil. 

Ni u ovom napadu nije bilo povređenih.

Belgorodska oblast se nalazi na zapadu Rusije, na granici sa Ukrajinom.

Podsećamo, pre 4 dana je došlo do stravičnog ukrajinskog napada u Belgorodu, gde je urušavanje ulaza stambene zgrade rezultiralo gubitkom najmanje šest ljudskih života, dok je dvadeset osoba ranjeno.

Ministarstvo za vanredne situacije izdalo je saopštenje o tragičnom incidentu, dok je guverner Belgorodske oblasti, Vjačeslav Gladkov, podelio dodatne informacije putem svog Telegram kanala, naglašavajući da među povređenima ima i dece.

Rusko Ministarstvo odbrane je identifikovalo uzrok ovog stravičnog događaja, navodeći da je zgrada oštećena gelerima oborene ukrajinske rakete Točka-U.

Prema njihovim izveštajima, sistemi protivvazdušne odbrane su uspeli da obore šest raketa Točka-U, četiri rakete Vampir i dve rakete Oljha.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading