BOGATA BIOGRAFIJA NAŠEG LEGENDARNOG GLUMCA: Imao je 4 braka i voleo je 48 godina MLAĐU koleginicu!

Autor:

Zabava

18.05.2024

19:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na današnji dan rođen je pokojni Nikola Simić!

BOGATA BIOGRAFIJA NAŠEG LEGENDARNOG GLUMCA: Imao je 4 braka i voleo je 48 godina MLAĐU koleginicu!

Foto: youtube.com/Parovi TV HAPPY

Legendarni glumac Nikola Simić rođen je na današnji dan - 18. maja 1934. godine u Beogradu. U gimnaziji je glumio u dramskoj sekciji, a 1958. diplomirao je glumu na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu, na klasi sa Radom Đuričin, Ružicom Sokić i Velimirom Batom Živojinovićem.

Republika

Foto: Wikipedia/Miloš Kodemo

Nikola Simić

Filmsku karijeru je započeo 1957. godine, a zatim je usledio niz televizijskih i filmskih uloga. Jedna od najpoznatijih mu je uloga Dimitrija Pantića u filmskom serijalu „Tesna koža“. Ostaće zapamćen i po ulogama u ostvarenjima „Diplomci“, „Vruć vetar“, „Laf u srcu“, „Davitelj protiv davitelja“, „Moljac“, „Ćao, inspektore“, „Majstor i Šampita“, „Vuk Karadžić“, „Vampiri su među nama“, „Sumnjivo lice“, „Sekula se opet ženi“, „Glava šećera“, „Vampiri su među nama“, „Otvorena vrata“, „Gore dole“, „Srećni ljudi“, „Lajanje na zvezde“, „Porodično blago“, „Ljubav, navika, panika“, „Agencija za SIS“ i drugim.

Nikola Simić je poznat i po tome što je sinhronizacijama crtanih filmova na srpski „pozajmljivao“ glas Dušku Dugoušku i tada izgovorio čuvenu rečenicu: “Šefe koji ti je vrag” – jednu od najpoznatijih rečenica iz crtanih filmova. Glas je pozajmio i Mikelanđelu i Sekaču u „Nindža kornjačama“, Megatronu, Blustriku i Čipu Čejsu u „Transformersima“, Gargamelu iz „Štrumpfova“, Mikiju Mausu i Šilji i mnogim drugim likovima.

Republika

Foto: YouTube/Printscreen

Nikola Simić

Malo ko zna da se Simić četiri puta ženio i razvodio, a poslednje godine svog života navodno je proveo sa glumicom koja je 48 godina mlađa od njega. „A treba se zaljubljivati. Psiholozi kažu da dođe trenutak kad čovek želi da promeni način svog života. Treba imati hrabrosti i smelosti i to uraditi. Ja to znam, naravno, iz prve ruke“, rekao je jednom prilikom glumac.

Početkom februara 2014. mu je, na Institutu za urologiju i nefrologiju, operisan rak prostate, a početkom juna je imao još jednu intervenciju – zbog komplikacija sa bešikom. Preminuo je 9. novembra 2014. u Beogradu u 81. godini života. Sahranjen je istog dana u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Komemoracija povodom smrti doajena srpskog glumišta održana je 14. novembra 2014. u Jugoslovenskom dramskom pozorištu na sceni „Ljuba Tadić“. Nikola Simić je ostavio neizbrisiv trag u istoriji srpskog glumišta i filmske umetnosti, ostavljajući iza sebe nezaboravne uloge i neumornu posvećenost glumi.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading