URUŠIO SE ULAZ U STAMBENU ZGRADU, PETORO MRTVIH! Jezivi prizor na licu mesta

Autor:

Svet

15.06.2024

09:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za sada je potvrđeno kako je još šest osoba povređeno

URUŠIO SE ULAZ U STAMBENU ZGRADU, PETORO MRTVIH! Jezivi prizor na licu mesta

Foto: Youtube/Printscreen/The Telegraph

Broj poginulih u urušavanju ulaza petospratne stambene zgrade nakon ukrajinskog granatiranja Šebekina u ruskoj Belgorodskoj oblasti povećan je na pet, izjavio je gubernator Belgorodske oblasti Vjačeslav Gladkov.

On je naveo da je u ukrajinskom grantiranju u petak šest osoba povređeno, prenosi TASS.

Prethodno je rusko Ministarstvo za vanredne situacije saopštilo da su prilikom urušavanja ulaza zgrade nakon ukrajinskog granatiranja poginule četiri osobe.

Inače, načelnik Glavne obaveštajne uprave pri Ministarstvu odbrane Ukrajine Kiril Budanov izjavio je da su ukrajinske snage napale sa najmanje 70 dronova ruski vojni aerodrom Morozovsk u Rostovskoj oblasti.

Budanov je rekao da su dronovi lansirani sa ukrajinske teritorije na aerodrom koji se nalazi oko 270 kilometara od linije fronta, prenosi Unian.

Dodao je da se čeka informacija da li su u napadu oštećeni avioni.

Ministarstvo odbrane Rusije prethodno je saopštilo da je protivvazdušna odbrana tokom noći oborila tri bespilotne letelice Oružanih snaga Ukrajine iznad Rostovske oblasti.

Predlog ruskog predsednika Vladimira Putina o otpočinjanju mirovnih pregovora sa Ukrajinom nije ultimatum, već mirovna inicijativa, rekao je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

"Ovo je sigurno nesporazum, jasno je da je reč o mirovnoj inicijativi", rekao je on nakon što je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski Putinov predlog nazvao "ultimatumom".

Peskov je naveo da Putinova inicijativa govori o daljoj diskusiji o bezbednosnim garancijama i da je reč o "sveobuhvatnom, veoma dubokom i konstruktivnom predlogu", prenose RIA Novosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading