UKRAJINA PROMENILA TAKTIKU: Posle više od dve godine rata Rusija prvi put ugrožena (VIDEO)

Autor:

Svet

11.06.2024

20:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukrajina je u subotu napala vojni aerodrom u južnoj ruskoj Republici Astrahan.

UKRAJINA PROMENILA TAKTIKU: Posle više od dve godine rata Rusija prvi put ugrožena (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Posle više od dve godine rata sa Rusijom, Ukrajina je promenila taktiku i počela da gađa nove ciljeve unutar međunarodno priznate ruske teritorije.

Skaj njuz javio je u nedelju da je ukrajinski avion prvi put oborio metu na teritoriji Rusije. Ratni avion je navodno udario u ruski komandni centar u ruskom pograničnom regionu Belgorod. Za sada nije poznato da li je tokom napada koristio oružje koje je isporučio Zapad.

Belgorod se nalazi u blizini severoistočne ukrajinske oblasti Harkov, koja je pod ruskom ofanzivom od početka maja. Ranije ovog meseca, SAD su dozvolile Ukrajini da koristi američko oružje za napade na rusku teritoriju, pod uslovom da gađa samo ciljeve u blizini granice u blizini Harkova, a ovoj odluci su se pridružile i neke druge članice NATO.

Skaj njuz je takođe izvestio da je Kijev napao ruski ratni brod koji se kretao od Crnog do Azovskog mora, pozivajući se na anonimni ukrajinski vojni izvor. Kijev je negirao odgovornost za napad u Azovskom moru.

Ruski vojni kanali na Telegramu pišu da su ukrajinski dronovi u nedelju napali ruski tegljač i baržu oko luke Taganrog. Grad se nalazi na severoistočnom obodu Azovskog mora, nedaleko od ukrajinskog grada Marijupolja, koji je pod kontrolom Moskve, piše Nevsveek.

- Ovo je prvi put da su ukrajinske bespilotne letelice pogodile rusku metu u Azovskom moru - objavio je ukrajinski list Defens ekspres.

Ukrajina je u subotu napala vojni aerodrom u južnoj ruskoj Republici Astrahan.

- Naše snage su prvi put udarile na ruski borbeni avion Su-57 najnovije generacije, koji se nalazio u vazdušnoj bazi u Rusiji - saopštila je u nedelju ukrajinska obaveštajna služba GUR, pokazujući satelitske snimke napada.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading