RUSKI KOMANDNI CENTAR U BELGORODU GRANATIRAN ZAPADNIM ORUŽJEM?! Ukrajina slavi, nanizane VAŽNE POBEDE na frontu

Autor:

Svet

09.06.2024

19:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema informacijama ukrajinskog vojnog izvora, ukrajinski vojni avion je prvi put ispalio oružje koje je pogodilo metu unutar Rusije.

RUSKI KOMANDNI CENTAR U BELGORODU GRANATIRAN ZAPADNIM ORUŽJEM?! Ukrajina slavi, nanizane VAŽNE POBEDE na frontu

Foto: Youtube/Printscreen/@Gerashchenko_en

Navodno, "ruski komandni centar" je pogođen u nedelju u oblasti Belgoroda, na zapadu Rusije, blizu granice sa severoistočnom Ukrajinom. Iako nije bilo jasno koja je vrsta municije korišćena u napadu, dozvolom američkog predsednika Džoa Bajdena Oružanim snagama Ukrajine da smeju da koriste američku municiju na ruskom tlu za odbranu grada Harkova na severoistoku Ukrajine, postoji šansa da je upravo zapadno oružje korišćeno u ovom napadu.

Ukrajinski vojni izvor je takođe otkrio da su ukrajinske snage izvele "koordinisani udar" na ruski desantni brod u Azovskom moru, što je veoma značajno jer su ova plovila ključna za prevoz municije i zaliha u okupirani grad Mariupolj. Ovaj uspešan udar pokazuje Rusima da ne mogu da deluju sa slobodom ni u Crnom moru ni na istoku.

Glavna vojna obaveštajna služba Kijeva saopštila je da su ukrajinske snage pogodile ultramoderni ruski ratni avion stacioniran u vazdušnoj bazi skoro 644 kilometara od linije fronta. Iako trenutno nije poznato koje je oružje korišćeno, udaljenost aerodroma od Ukrajine sugeriše da su ga verovatno pogodile bespilotne letelice. Ukoliko bude potvrđeno, to bi predstavljalo prvi poznati uspešan udar Ukrajine na borbeni avion Su-57, koji je opisan kao najnapredniji vojni avion Moskve.

Ovaj niz napada ukazuje na sve veću eskalaciju sukoba između Ukrajine i Rusije, sa sve većom upotrebom različitih vrsta oružja na obe strane. S obzirom na značajne promene u strategiji i dozvolama za upotrebu oružja koje su nedavno odobrene od strane Sjedinjenih Država i drugih zapadnih zemalja, jasno je da se situacija u regionu značajno menja. Ostaje da se vidi kako će Rusija odgovoriti na ove napade i da li će doći do dalje eskalacije sukoba.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading