SAMO SU DVA SCENARIJA U IGRI: Rusi o pogibiji Ebrahima Raisija i tragediji koja je Iran zavila u CRNO! Šta se to dogodilo?

Autor:

Svet

20.05.2024

16:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovaj tragičan događaj potresao je iransku političku scenu i izazvao tugu širom zemlje, ali i slavlje kod Kurda i ostalih separatistički nastrojenih naroda u zemlji

SAMO SU DVA SCENARIJA U IGRI: Rusi o pogibiji Ebrahima Raisija i tragediji koja je Iran zavila u CRNO! Šta se to dogodilo?

Foto: Tanjug/AP Photo/Vahid Salemi

Vazduhoplovni ekspert Vladimir Šabrin izjavio je za RIA Novosti da je avionska nesreća u kojoj je poginuo iranski predsednik Ebrahim Raisi mogla da se dogodi zbog tehničkog kvara ili ljudskog faktora.

On je istakao da su dva od tri helikoptera letela, što ukazuje da su uslovi za letenje bili mogući, iako se govorilo o magli.

Ova izjava otvara pitanje o mogućim uzrocima pada helikoptera.

Tragičan događaj na severozapadu Irana

Helikopter u kojem su se nalazili predsednik Raisi, ministar spoljnih poslova Hosein Amir Abdolahjan i drugi zvaničnici srušio se 19. maja na severozapadu Irana, u regionu Verzegan.

Ovaj tragičan događaj potresao je iransku političku scenu i izazvao tugu širom zemlje.

Potvrda o pogibiji predsednika

Potpredsednik Irana Mohsen Mansuri potvrdio je ujutro 20. maja izveštaje o smrtnom ishodu nesreće u kojoj je stradao predsednik Raisi i članovi delegacije u padu helikoptera.

Ova potvrda dodatno je potresla javnost i političku zajednicu Irana.

Poseta Azerbejdžanu i tragični kraj

Delegacija koja se vratila iz posete Azerbejdžanu doživela je tragediju nakon učešća predsednika Raisija i njegovog azerbejdžanskog kolege Ilhama Alijeva na ceremoniji otvaranja hidroelektrane Giz Galasi i puštanja u rad hidroelektrane Khudaferin na graničnoj reci Araks.

Ovaj događaj, koji je trebao da bude važan korak ka jačanju bilateralnih odnosa između Irana i Azerbejdžana, završio se tragično i ostavio dubok trag u političkom i društvenom životu obe zemlje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading