VELIKA TRAGEDIJA! Sudar dva vojna helikoptera, ima mrtvih! Objavljen zastrašujući snimak (VIDEO)

Autor:

Svet

24.04.2024

11:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Povodom ovog zastrašujućeg događaja odmah se oglasio i ministar odbrane

VELIKA TRAGEDIJA! Sudar dva vojna helikoptera, ima mrtvih! Objavljen zastrašujući snimak (VIDEO)

Foto: Youtube/Printscreen/The Sun

U sudaru dva helikoptera Kraljevskih mornaričkih snaga Malezije (Tentera Laut Dilaja Malasya - TLDM) poginulo je deset pripadnika oružanih snaga ove zemlje.

 

U helikopteru AgustaWestland AW139 (registracijskih oznaka M503-3, serijski broj 31965) nalazilo se četiri člana posade i tri pratioca, dok je u Eurocopteru AS 555SN Fennec (registracijskih oznaka M502-6, serijski broj 5719) bilo tri pripadnika mornaričke avijacije.

AW139 pripadao je 503 helikopterskoj eskadrili, a Eurocopter 502. eskadrili mornaričke avijacije. Sudarili su se na prostoru mornaričke baze Lumut tokom uvežbavanja nastupa koji je trebalo da se održi 3. maja, na proslavi 90. rođendana mornarice.

Premijer Malezije Anvar Ibrahim opisao je incident kao "tragediju koja je slomila srca" i potvrdio da je otvorena istraga o udesu. Video snimci koji su se pojavili na društvenim mrežama prikazali su poslednje trenutke uvežbavanja, ali i sam trenutak sudara, kada je jedan helikopter udario u rep drugog, nakon čega su se oba survala na zemlju.

U saopštenju TLDM navodi se da će sahrana poginulih biti obavljena po mornaričkoj tradiciji. Malezijski ministar odbrane Mohamed Kaled Nordin rekao je za CNN da su svi poginuli bili mlađi od 40 godina, piše Aerotime.

Tokom proteklih deset godina u Maleziji se desilo nekoliko teških helikopterskih nesreća sa ljudskim žrtvama, navodi Al Džazira. Ambasador Malezije u SAD i nekadašnji ministar u vladi, Džamaludin Džarjis poginuo je sa još četiri osobe u padu helikoptera u džungli 2015. godine.

Godinu dana kasnije šest osoba poginulo je u padu helikoptera na ostrvo Borneo. Među poginulima bio je tadašnji zamenik ministra za industriju Noriah Kasnon. Dve osobe poginule su u sudaru helikoptera 2020. istočno od Kuala Lumpura.

(Republika/Telegraf.rs)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading