POTRAGA ZA NESTALIM RUDAROM TRAJE VEĆ TRI DANA: Kako se sumnja zatrpan je u zemlji, pronađen alat!

Autor:

Svet

05.05.2024

16:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Sindikata radnika Zuhdija Krek izjavio je da se akcija spasavanja nastavlja, odnosno da neprestano traje.

POTRAGA ZA NESTALIM RUDAROM TRAJE VEĆ TRI DANA: Kako se sumnja zatrpan je u zemlji, pronađen alat!

Foto: pixabay.com

Spasilački timovi i danas neprestano u Rudniku lignita Mramor nadomak Tuzle pokušavaju da pronađu rudara kojeg je u petak ujutru zatrpalo nekoliko tona zemlje.

Prema jučerašnjim informacijama spasioci pronašli alat kojeg je koristio, očekivalo da će ubrzo doći i do rudara, ali se to nažalost još nije dogodilo.

Predsednik Sindikata radnika Zuhdija Krek izjavio je jutros za sarajevski portal da se akcija spasavanja nastavlja, odnosno da neprestano traje.

- Mi ne odustajemo dok ne pronađemo našeg kolegu. Situacija je teška - kazao je.

Da podsetimo, 

U centralnoj kineskoj provinciji Hunan, tačnije u rudniku uglja, dogodila se tragična nesreća u kojoj su četiri osobe izgubile život. Nesreća se desila u petak uveče, a spasilačka akcija trajala je do ranih jutarnjih sati. Prema izveštajima, akcija spasavanja je završena oko dva sata posle ponoći po lokalnom vremenu, a istraga o uzroku nesreće je trenutno u toku.


Opasnosti rudničkog rada

Rudarske nesreće su uvek povezane sa velikim rizikom po bezbednost radnika. Ova nesreća u kineskom rudniku uglja samo je još jedan podsetnik na opasnosti koje rudari svakodnevno suočavaju širom sveta. Uprkos unapređenjima u tehnologiji i sigurnosnim procedurama, rudarski poslovi i dalje nose značajan rizik.

Podsetimo, broj poginulih u zemljotresu jačine 7,2 stepena po Rihteru na Tajvanu, povećao se danas na 13, a šest osoba se i dalje vode kao nestale nakon što je jutros prošao kritični period od 72 sata za preživljavanje nakon potresa, dok je više od 1.100 ljudi povređeno, saopštile su tajvanske vlasti.

Helikopteri prevoze ljude na bezbedno dok se naknadni potresi nastavljaju. Zemljotres jačine 7,2 stepena Rihterove skale pogodio je u sredu planinsku istočnu obalu Tajvana, retko naseljeni okrug Hualijen.

(Tanjug)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading