UDARNO! Netanijahu proteruje "Al Džaziru" iz Izraela! Policija uletela u kancelariju katarske TV u Jerusalimu! (VIDEO)

Autor:

Svet

05.05.2024

19:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izraelska vlada je usvojila odluku o zabrani emitovanja sadržaja katarske televizije sa područja Izraela

UDARNO! Netanijahu proteruje "Al Džaziru" iz Izraela! Policija uletela u kancelariju katarske TV u Jerusalimu! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Izraelske vlasti su izvršile raciju u hotelskoj sobi u Jerusalimu koja se koristi kao kancelarija "Al Džazire" nakon odluke vlade da zatvori lokalne operacije te TV stanice u vlasništvu Katara.

Na snimcima koji su se pojavili na internetu, može se videti policija u civilu kako demontira opremu za snimanje u pomenutoj hotelskoj sobi, a jedan od snimaka podelio je i izraelski ministar komunikacija, Šlomo Karhi.

Obustava rada "Al Džazire" u Izraelu

Vlada izraelskog premijera Benjamina Netanijahua donela je odluku da zaustavi rad "Al Džazire" u Izraelu tokom trajanja rata u Gazi, optužujući katarsku medijsku kuću da ugrožava nacionalnu bezbednost.

Netanijahu je na društvenim mrežama objavio da će "huškački kanal Al Džazira" biti zatvoren u Izraelu nakon jednoglasne odluke vlade.

 

 

Reakcije na odluku

Šef "Al Džazire" u Izraelu i na palestinskim teritorijama nazvao je odluku izraelske vlade "opasnom" i istakao da je motivisana političkim, a ne profesionalnim razlozima.

Takođe, istakli su da su se žalili na "seriju sistematskih napada izraelskih vlasti usmerenih ka ućutkivanju njihove mreže".

Finansiranje i kritike

"Al Džaziru" finansira katarska vlada, a mediji su veoma kritični prema izraelskoj vojnoj operaciji u Gazi, o čemu su svakodnevno izveštavali.

Odluka Izraela da suspenduje strane medije koji se smatraju pretnjom nacionalnoj bezbednosti takođe je izazvala zabrinutost Sjedinjenih Država, najvećeg saveznika Izraela.

 

 

Reakcija Bele kuće

Portparolka Bele kuće Karin Žan Pjer izrazila je zabrinutost povodom odluke Izraela da obustavi rad "Al Džazire" u zemlji.

Zakon koji je ratifikovan u izraelskom parlamentu omogućio je privremenu suspenziju stranih medija koji se smatraju pretnjom nacionalnoj bezbednosti, dajući vladi pravo da obustavi rad medija na 45 dana, uz mogućnost obnove tog perioda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading