LOŠE VESTI: Sudbina Zvezde zapečaćena na "Rujevici" i u Kijevu - Liga šampiona je sve dalje!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

05.05.2024

22:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dug je put do plasmana u elitu.

LOŠE VESTI: Sudbina Zvezde zapečaćena na "Rujevici" i u Kijevu - Liga šampiona je sve dalje!

Foto: Starsport

Dinamo Zagreb je ostvario značajnu pobedu nad Rijekom u derbiju hrvatskog šampionata, preokrenuvši rezultat i odnoseći sva tri boda sa "Rujevice". Iako je domaći tim prvi poveo golom Marka Pjace iz penala, kapiten Bruno Petković i rezervni igrač Arber Hodža su postigli golove za Dinamo, donoseći im pobedu rezultatom 2:1.

Ova pobeda je omogućila Dinamu da poveća prednost na tabeli na četiri boda više od Rijeke, koja sada drži drugo mesto sa 71 bodom. Trećeplasirani Hajduk iz Splita takođe je doživeo poraz od Varaždina rezultatom 1:0, što dodatno učvršćuje poziciju Dinama na vrhu tabele.

Osim što je ova pobeda značajna za Dinamo, ona takođe predstavlja veliki problem za Crvenu zvezdu u borbi za direktni plasman u Ligu šampiona.

Istovremeno, Šahtjor je u Kijevu ostvario ubedljivu pobedu protiv Černomoreca iz Odese rezultatom 3:0, čime su dodatno otežali Zvezdi šansu da se plasira direktno u Ligu šampiona zbog nacionalnog koeficijenta.

Foto: Profimedia

Na Marakani se nadaju eliminaciji "milionera"

 

Takođe, u slučaju da Borusija iz Dortmunda uspe da stigne do šampionskog pehara u Ligi šampiona u sezoni 2023/24, crveno-beli automatski ostaju bez direktnog plasmana u grupnu fazu takmičenja.

Kako trenutno stoje stvari, puleni trenera Vladana Milojevića će morati kroz plej-of Lige šampiona da se izbore za plasman u elitni rang evropskog fudbala, a treba napomenuti da će srpski šampion, u slučaju da se do okončanja sezone ne dogodi čudo i crveno-beli se nađu direktno među odabranima, ime protivnika u plej-ofu saznati 5. avgusta. Prvi mečevi poslednje kvalifikacione runde na programu su 20. ili 21. avgusta, dok se revanš mečevi igraju sedam dana kasnije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading