PIKSI LAŽE DA GA NOVINARI NAPADAJU! Evo šta su mu sve novinari PREĆUTALI, zarad sloge u timu!

Autor:

Sport

27.06.2024

14:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izokretao istinu kada je doživeo fijasko, nadobudno odbijao da odgovori na ključne stvari posle ispadanja sa EP.

PIKSI LAŽE DA GA NOVINARI NAPADAJU! Evo šta su mu sve novinari PREĆUTALI, zarad sloge u timu!

Foto: ST/Dragan Kadić

Dragan Stojković Piksi broji poslednje dane na kormilu fudbalske reprezentacije Srbije. I neće ga sa te funkcije smeniti ni čelnici Fudbalskog saveza Srbije, ni Skupština FSS, ni fudbaleri koji su se pobunili protv njega, ni "zli novinari", već će to uraditi on sam. Tačnije uradiće rezultati koje ima iza sebe, odnosno nema. Kao i njegov ego, koji voli da čuje samo hvalospeve, ali ne i kritike.

Eliminacijom Srbije sa EVRO 2024 već posle grupne faze, posle poraza od Engleske (1:0) i remija sa Slovenijom (1:1) i Danskom (0:0) bilo je jasno da će neko morati da preuzme odgovornost. Igrači koji su igrali, ali i selektor koji ih je birao, koji im je postavio taktiku i dao konkretne zadatke na terenu. Umesto zajedništva i rezultata, Stojković je uspeo da napravi razdor u timu, da šikanira kapitena Dušana Tadića, da ga raspari sa Aleksandrom Mitrovićem, a onda da kaže "nisam ja kriv, pa nisam ja igrao".

Republika

Foto: twitter.com/FSSrbije

Imali problem: Tadić i Stojković

I na sve to što je radio imao je podršku javnosti, pa i medija koji kreiraju sliku sporta kod nas. Čak i kada smo se vratili sa Mundijala iz Katara bez pobede, posle grupne faze, Stojković je imao podršku javnosti. I kada je kukao za nov ugovor takođe. Pa i kada su "orlovi" odleteli u Nemačku hrvatskim avionom za to je većina medija znala, ali se nije talasalo zarad preko potrebnog mira kako bi Piksi i "orlovi" imali sve potrebne uslove da naprave podvig. Pa i kada su ispali kritike nisu bile toliko jake.

Kao što smo ćutali kada je pokušao da izdejstvuje klauzulu u ugovoru prema kojoj bi u slučaju otkaza dobio platu do kraja predviđenog angažmana. Uspeli su čelnici FSS to da "ispeglaju" sa njim, a javnost nije talasala. Zarad njega i mira u kući.

Republika

Foto: Starsport

Piksi pokušao da izvuče Džaji hleba preko pogače

 

Za stvaranje takve slike Stojković se novinarima "zahvalio" odbijanjem i šikaniranjem. Izokrećući istinu, da ne kažemo lažima. Nadobudno je odbrusio na pitanje "Da li je ostavka moralni čin posle ovakvog neuspeha?"

- Ajmo sledeće pitanje - odgovorio je kratko Stojković.

Izbegao je Piksi da odgovori i o potencijalnom prestanku rada kao selektor, nadobudno, kao da ga to ne zanima.

- Ne znam, pojma nemam stvarno. Ne treba pravite senzaciju. Nit je savez moja dedovina, ako neko misli drugačije, nije problem. Naravno, ja sam najodgovorniji. Ja donosim odluke. Sve što sam uradio, uradio sam najbolje po tim. Od treninga, do utakmica, analize i svega, to mi je u opisu posla. Ali nemojte toliko, smirite se sa pitanjima, niti sam rijaliti, niti sam neko da treba senzacije praviti - poručio je Stojković na Aerodromu "Nikola Tesla", a onda direktno uvredio sve naše kolege:

Republika

Foto: ST/Dragan Kadić

Bio besan na aerodromu: Selektor Stojković

- Koji, bre, fijasko, ne pričajte gluposti. Borili smo se, dali sve od sebe, to ste valjda videli i sami. Nemojte od nečega da pravite nešto što nije. Ako je neko želeo uspeh, onda smo to bili mi. Ne može da se zameri nijednom igraču. Jedan bod je falio, nijanse su odlučivale. Ako neko treba da bude nezadovoljan, onda ja treba da budem nezadovoljan, ali ja to nezadovoljstvo i tu vrstu frustracije ne smem da izražavam. To kako se ja osećam u duši to je moja stvar privatna i to nikog ne treba da interesuje, ali Bože moj, ovo je fudbal, ovo je sport. Ne postoji tragedija, to zapamtite. U sportu ne postoji tragedija, niti fijaska, niti debakli. Debakl je kad neko dobije 7:0, znaš - grmeo je Piksi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading