GOTOVO! ZVEZDA DOVELA VELIKO POJAČANJE NA GORUĆOJ POZICIJI: Rodić dobija zamenu

Autor:

Sport

29.06.2024

17:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stigao Hvangov "drugar"!

GOTOVO! ZVEZDA DOVELA VELIKO POJAČANJE NA GORUĆOJ POZICIJI: Rodić dobija zamenu

Foto: FK Crvena zvezda

Posle Ilića, Dalsija, Stojića i Pume, Crvena zvezda predstavila je novo pojačanje u letnjem prelaznom roku - Jung-Vo Seol!

Reprezentativac Južne Koreje bio je velika želja crveno-belih još zimus, ali tada do dogovora nije došlo. Ipak, dve strane su ovog puta našle zajednički jezik i doskorašnji prvotimac Ulsana će zadužiti dres sa brojem 66, koji je nosio upravo njegov saigrač iz Koreje In-Beom Hvang.

Dobrodošlicu u crveno-beli tabor Seolu je poželeo sportski direktor Zvezde Mitar Mrkela.

- Potpisali smo Seola, fudbalera koji dolazi iz Ulsana i koji ima veliko iskustvo igranja u Azijskoj Ligi šampiona, ali i reprezentaciji Južne Koreje. Nastupa na poziciji levog beka što je deficitarno mesto i tražili smo igrača njegovih karakteristika. Želeli smo ga i zimus, ali sada se transfer ostvario i veoma smo zadovoljni što ga predstavljamo kao igrača Zvezde. Biće dovoljno vremena da se uigra, putuje u Rusiju na pripreme, pa će tamo imati priliku da se upozna sa zahtevima Vladana Milojevića, kao i sa novim saigračima i mentalitetom kluba. Naša očekivanja su uvek veoma visoka, stremimo ka najvišim ciljevima i zbog toga se na maksimalno ozbiljan način pripremamo za te izazove, dovodimo nove igrače i želimo da budemo jači nego u prethodnoj sezoni. Hvang, koji je takođe iz Južne Koreje je odigrao odličnu sezonu i postavio primer disciplinovanog i posvećenog igrača koji radi za ekipu, a ujedno ima i individualan kvalitet. Igrači koji su iz Koreje imaju takve karakteristike i to je takođe jedan od razloga zbog kog smo doveli Seola - rekao je Mrkela.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Jung Vo Seol u reprezentaciji

Pun utisaka po potpisivanju ugovora sa klubom bio je Seol koji je pokazao i da je dobro upućen u Zvezdinu istoriju.

- Ovo je moj prvi transfer u karijeri i srećan sam što sam došao u Crvenu zvezdu. Svestan sam da imamo dobar tim sa mnogo sjajnih igrača, hoću da se pokažem i cilj mi je da pomognem ekipi, kako u odbrani, tako i u napadu. Svestan sam da mi je prioritet odbrana, tako da ću čuvati leđa našim ofanzivnim igračima. Znam dosta o klubu, moj dobar prijatelj je In Bom Hvang i pričali smo već o Zvezdi, istoriji i kulturi koja je ovde. Rekao mi je sve najbolje o Zvezdi i Srbiji i veoma sam uzbuđen što sam ovde. Znam i da Zvezda ima fantastične navijače, tako da jedva čekam da zaigram pred njima i da se upoznamo. Takođe, znam i da je Zvezda 1991. osvojila Ligu šampiona, što je velika stvar. Što se mene tiče, želim da osvojim duplu krunu sa klubom, ali i da igram Ligu šampiona - podvukao je Seol.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading