STIŽE OSVEŽENJE! Promenljivo vreme sa pljuskovima i grmljavinom očekuje se u narednim danima u Srbiji

Autor:

Vesti

30.06.2024

02:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vremenska prognoza do polovine sedmice.

STIŽE OSVEŽENJE! Promenljivo vreme sa pljuskovima i grmljavinom očekuje se u narednim danima u Srbiji

Foto: Tanjug/Sava Radovanović/VLADIMIR ŠPORČIĆ

Meteorolozi za sutra najavljuju pretežno sunčano i veoma toplo vreme. Jutarnja temperatura 20, dnevna 30 stepeni.

Ponedeljak: Pretežno sunčano i veoma toplo ujutru, sa minimalnom temperaturom od 21°C. Tokom posle podneva očekuje se naoblačenje s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Maksimalna dnevna temperatura biće oko 34°C.

Utorak: Promenljivo oblačno i nestabilno vreme sa čestim pljuskovima i grmljavinom. Moguće su i nepogode praćene gradom, olujnim vetrom i obilnim padavinama u kratkom periodu. Jutarnja temperatura će biti oko 20°C, dok će maksimalna dnevna biti 24°C.

Republika

Foto: RHMZ/printscreen

Vremenska prognoza

Sreda: Ujutro se očekuje kiša, dok će tokom dana padavine postepeno prestati i vreme će se stabilizovati. Minimalna temperatura biće oko 16°C, a maksimalna dnevna oko 25°C.

Situacija u utorak izgleda kao da će biti najnestabilnija, pa se preporučuje praćenje vremenskih upozorenja i preduzimanje potrebnih mera opreza.

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) izdao je hitno upozorenje za južni Banat zbog predstojeće jake konvektivne oblačnosti koja bi mogla prouzrokovati lokalno intenzivne pljuskove sa grmljavinom, gradom i olujnim vetrom u narednom satu.

Za ovo područje je aktiviran narandžasti meteoalarm, što označava da su prognozirane opasne vremenske pojave koje mogu uzrokovati značajnu materijalnu štetu i predstavljati ozbiljan rizik po ljude i životinje. Građanima se savetuje da budu vrlo oprezni, da prate uputstva i preporuke nadležnih službi, kao i da redovno prate informacije o promenama vremenskih uslova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading