KOMEMORACIJA POVODOM SMRTI DRAGANA KAPIČIĆA: Zvezda objavila kada i gde

Autor:

Sport

29.06.2024

20:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sahranjen je pre dva dana na Cetinju.

KOMEMORACIJA POVODOM SMRTI DRAGANA KAPIČIĆA: Zvezda objavila kada i gde

Foto: KK Crvena zvezda

Dragan Kapičić iz igračkih dana

U ponedeljak ujutru, košarkaški svet u Srbiji izgubio je jednog od svojih najvećih protagonista - legendarnog Dragana Kapičića. Rođen 7. avgusta 1948. godine, Kapičić je ostavio neizbrisiv trag u istoriji srpske košarke, posebno kroz svoj nezaboravni doprinos Crvenoj zvezdi, za koju je nastupao od 1966. do 1975. godine.

Crveno-beli su objavili kada i gde će se održati komemoracija povodom smrti.

- Košarkaški klub Crvena zvezda obaveštava košarkašku javnost, sve Zvezdaše, ljubitelje košarke, prijatelje i poštovaoce Dragana Kapičića, da će komemoracija povodom smrti legende našeg kluba, jugoslovenske, srpske i evropske košarke biti održana u sredu 03.jula u Beogradu.

Komemoracija će se održati na terenima KK Crvena zvezda na Malom Kalemegdanu, drugoj kući našeg Dragana Kapičića sa početkom u 12 časova.

Republika

Foto: ATAImages

Dragan Kapičić

Dragan Kapičić je preminuo 24.06.2024.godine u 76. godini života u Beogradu. Život mu je bio neraskidivo vezan za Crvenu zvezdu, prvo kao igrača, kasnije i funkcionera kluba. Bio je jedan od najbolji košarkaša u istoriji našeg kluba za koji je nastupao od 1966. do 1975. godine.

Uz dve titule prvaka i tri nacionalna kupa, u istoriju se za sva vremena upisao 1974.godine osvajanjem trofeja Kupa pobednika Kupova u Udinama. Sahranjen je 27.juna na Cetinju - piše u saopštenju na sajtu kluba.

Kapičić je tokom svoje karijere u Crvenoj zvezdi postao najbolji strelac u istoriji kluba, a sa njom je osvojio niz prestižnih trofeja. Uz dva osvojena domaća šampionata (1969. i 1972) i tri Kupa (1971, 1973. i 1975), Kapičić je sa crveno-belima stigao do trijumfa u Kupu pobednika kupova 1974. godine, ostavljajući neizbrisiv trag u istoriji kluba.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading