REPUBLIKA NAJAVILA - ZVEZDA ISPUNILA: Crveno-beli su za KAPITALNO pojačanje iz Koreje odavno zagrizli

Autor:

Sport

29.06.2024

17:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Seol predstavljen na Marakani.

REPUBLIKA NAJAVILA - ZVEZDA ISPUNILA: Crveno-beli su za KAPITALNO pojačanje iz Koreje odavno zagrizli

Foto: Tanjug/AP

Jung-Vo Seol

Reprezentativac Južne Koreje, Jung Vu Seol iz Ulsana, postao je novi fudbaler Crvene zvezde. On je i ranije figurirao kao potencijalno pojačanje crveno-belih na beku, ali problem je nastao kada mu je aktuelni poslodavac i ujedno klub u kojem je ponikao spustio rampu na transfer u Evropu.

Razlog je bila činjenica što je Ulsan, dvostruki uzastopni prvak države, u poslednjem ciklusu azijske Lige šampiona koja je tada bila u jeku izborio plasman u polufinale, a Seol je tamo standardan na desnom boku i predstavljao je bitnu kariku tima.

Ipak, crveno-beli nisu klonuli duhom i znali su šta žele. Ovako je Marko Marin u martu govorio za Republiku:

Republika

Foto: Dragan Kadić

Marko Marin

- Vu Seol iz Ulsana nama je prvi pik i njega bi rado doveli. Nije istina da neće u Evropu, a uskoro ćete videti i zašto. Vrlo brzo.

I bi tako. Posle godina potrage za levim bekom koji će olakšati posao Milanu Rodiću, patnji je konačno došao kraj.

Što se tiče samog igrača, Jung Vu Seol je rođen 5. decembra 1998. godine u Ulsanu i standaradan je reprezentativac Južne Koreje. Pokriva jednako dobro obe bekovske pozicije, a čitavu profesionalnu karijeru je do sad proveo samo u Ulsanu za koji je  odigrao 156 utakmica i postigao osam golova. Proglašen je za najboljeg mladog igrača lige 2021, godinu dana kasnije je bio deo tima koji je osvojio Azijske igre, da bi se potom našao u idealnom timu šampionata Južne Koreje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading