NEVEROVATAN PODATAK! ITALIJA NASTAVILA NESTVARAN NIZ: Ko pokori Evropu, sledeći put se pozdravlja sa titulom

Autor:

Sport

29.06.2024

21:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ko osvoji EP u Nemačkoj nek se spremi

NEVEROVATAN PODATAK! ITALIJA NASTAVILA NESTVARAN NIZ: Ko pokori Evropu, sledeći put se pozdravlja sa titulom

Foto: Profimedia

Fudbalska reprezentacija Švajcarske eliminisala je zasluženo Italiju u osmini finala Evropskog prvenstva rezultatom 2:0.

Već na samom početku meča, a budimo realni i pre istog, mirisalo je na to da bi šampion Evrope mogao završiti takmičenje u Nemačkoj već u osmini finala - i upravo se to dogodilo.

Daleko organizovanije, spremnije i odlučnije igrale su "sajdžije" koje su posle nekoliko propuštenih prilika zasluženo povele već u prvom poluvremenu. Donaruma je u više navrata spasavao "azure" do 37. minuta, ali tada već ništa nije mogao. Remo Frojler je šutirao neodbranjivo u malu mrežu protivničkog gola. Tim rezultatom se otišlo na pauzu, a samo što su se igrači vratili sa iste, usledio je novi šok za Italijane.

Ruben Vargas je pravom golčinom matirao Donarumu i od tog šoka na samom startu drugog dela "azuri" nisu mogli da se oporave. Međutim, ono što je još luđe od načina na koji su Švajcarci demolirali Italiju, jeste nestvaran niz koji se produžio.

Ovaj poraz Italijana je samo nastavak neverovatne, sada možemo reći i tradicije. Naime, poslednja tri osvajača kontinentalne smotre, Španija 2016. godine, Portugal 2020. godine, i sada Italija - svi su ispadali u osmini finala na narednom prvenstvu. Ova činjenica zvuči zaista neverovatno, ali statistika ne laže.

Podsetimo, Švajcarska sada čeka boljeg iz meča Engleska - Slovačka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading