IMAĆEMO NOVOG ŠAMPIONA EVROPE - ITALIJA JE ELIMINISANA! STRAŠNI Švajcarci su u četvrtfinalu!

Autor:

Sport

29.06.2024

19:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalska reprezentacija Švajcarske eliminisala je zasluženo Italiju u osmini finala Evropskog prvenstva rezultatom 2:0.

IMAĆEMO NOVOG ŠAMPIONA EVROPE - ITALIJA JE ELIMINISANA! STRAŠNI Švajcarci su u četvrtfinalu!

Foto: Profimedia

ŠVAJCARSKA - ITALIJA 2:0 (1:0)

'37 Frojler, '46 Vargas

Već na samom početku meča, a budimo realni i pre istog, mirisalo je na to da bi šampion Evrope mogao završiti takmičenje u Nemačkoj već u osmini finala - i upravo se to dogodilo.

Daleko organizovanije, spremnije i odlučnije igrale su "sajdžije" koje su posle nekoliko propuštenih prilika zasluženo povele već u prvom poluvremenu. Donaruma je u više navrata spasavao "azure" do 37. minuta, ali tada već ništa nije mogao. Remo Frojler je šutirao neodbranjivo u malu mrežu protivničkog gola. Tim rezultatom se otišlo na pauzu, a samo što su se igrači vratili sa iste, usledio je pravi šok za Italijane.

Republika

Foto: Profimedia

Švajcarska - Italija

Ruben Vargas je pravom golčinom matirao Donarumu i od tog šoka na samom startu drugog dela "azuri" nisu mogli da se oporave. Pokušavala je Spaletijeva ekipa da se vrati u igru, ali su Švajcarci izgledali toliko moćnije i uopšte ne treba čuditi ako se dogodi da odu do samog kraja i baš oni preuzmu krunu od Italijana, koju su im danas i zbacili sa glave. Ko će je naslediti ipak - ostaje da vidimo.


Švajcarska čeka boljeg iz meča Engleska - Slovačka.

TOK MEČA

KRAJ MEČA

83. minut - Zuber umalo da reši sve dileme - šutirao je zamalo neprecizno ka golu Italije.

74. minut - E, sada su konačno strahovali švajcarski navijači! Zakanji je spustio loptu glavom za Skamaku, a ovaj iz izgledne pozicije pogodio stativu gola rivala!

71. minut - I dalje Italijani ne uspevaju da priprete golu Švajcarske koja danas izgleda mnogo, mnogo nadmoćnije i organizovanije.

52. minut - Kakav momenat! Italija je ni kriva ni dužna mogla do pogotka. Lopta je dobila čudnu putanju posle šuta Skamake i odbitka, te su svi gledali kako leti pravo u - stativu Zomerovog gola!

46. minut - GOOOL! Nije prošlo ni pola minuta, a Švajcarska je zabila golčinu! Ruben Vargas je ispalio "raketu" sa ivice šesnaesterca i pogodio za 2:0! "Ubio je pauka" u golu Donarume!

POČELO JE DRUGO POLUVREME

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

 

 

37. minut - GOL! Vodi Švajcarska sa 1:0! Remo Frojler je strelac! Fenomenalan i pre svega zaslužen pogodak - protiv ovog Donaruma nije mogao!

28. minut - I još jedna prilika za "sajdžije"! Posle centriranja Endoja lopta je prozujala kroz peterac gola Italije. Moraju "azuri" definitivno bolje, Švajcarska dominantija za sada.

24. minut - Kakva šansa za Švajcarsku! Potpuno sam je ostao Embolo ispred Donarume, ali ga je Italijan pročitao i neverovatnom intervencijom sprečio siguran pogodak!

8. minut - Za sada Švajcarska nameće svoj ritam, bez ozbiljnijih prilika.

POČEO JE MEČ

PRE UTAKMICE

OVO SU SASTAVI:

 

 

Švajcarska: Zomer - Šer, Akandži, Rodrigez - Ebišer, Frojler, Džaka, Rider - Vargas, Ndoj - Embolo.

Italija: Donaruma - Di Lorenco, Manćini, Bastoni, Darmijan - Kristante, Fađoli, Barela - Kijeza, Skamaka, El Šaravi.

UVOD

Gotova je grupna faza Evropskog prvenstva o kojoj ne bismo preterano pričali... Nadali smo se da ćemo o Srbiji pisati hvalospeve posle 26. juna i računati kako do finala, ali, ipak - bolje da prećutimo, jer je sve već rečeno.

No, šta je tu je - ako mi već ne igramo dobar fudbal, ima ko igra, a posle dva dana pauze (subjektivni osećaj da ih je bilo 10), od danas se program nastavlja u osmini finala.

Od 18 časova u Berlinu gledaćemo veoma interesantan duel između Švajcarske i Italije. "Sajdžije" su se, mada to sad već ne bi smelo da čudi, ponovo pokazale kao "tvrd orah" koji nikome neće biti lako da razbije.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Švajcarci u grupnoj fazi

Sa druge strane, "Azuri" su se uz mnogo poteškoća plasirali među najboljih 16. Gubili su od Albanaca, Španija ih je "otresla", a protiv Hrvata su se provukli kroz iglene uši u 98. minutu, dok je Švajcarska takođe u nadoknadi vremena posle primljenog gola od Nemačke ostala bez prvog mesta Grupe A i zakazala duel upravo sa Italijom, umesto Danskom.

Ekipa Murata Jakina je tim za velika dela i ne treba nimalo da čudi ako aktuelni šampion Evrope ispadne već u narednoj rundi - na kraju krajeva i 2021. su sa EVRO izbacili prvaka sveta Francusku, a sada bi mogli da odu i korak napred.

Bolji iz ovog duela igraće protiv pobednika meča Engleska - Slovačka.

Cup tree provided by Sofascore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading