DOBRE VESTI ZA SRBIJU PRED OLIMPIJSKE IGRE: Francuska ZNAČAJNO oslabljena

Autor:

Sport

29.06.2024

21:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Trikolori" važe za TOP3 favorita

DOBRE VESTI ZA SRBIJU PRED OLIMPIJSKE IGRE: Francuska ZNAČAJNO oslabljena

Foto: www.profimedia.rs

Košarkaški savez Francuske (FFBB) danas je zvanično saopštio da će Vensan Poarije propustiti predstojeće Olimpijske igre zbog povrede levog skočnog zgloba. Doskorašnji centar Real Madrida je, prema saopštenju, povredu zadobio na treningu u petak, a naknadni lekarski pregledi potvrdili su da neće biti u mogućnosti da se pripremi za Olimpijadu. Ova vest predstavlja veliki udarac za francusku košarkašku reprezentaciju uzevši u obzir Poarijev značaj u timu.

Dodatno, ističe se da je Vensan Poarije nedavno potpisao trogodišnji ugovor sa turskim klubom Efesom, naglašavajući time njegovu važnost za novu ekipu. Prethodno, centar je bio deo madridskog Reala tokom tri sezone, a njegov prelazak u turski klub bio je predmet velike pažnje u svetu košarke.

Vensan Poarije igrao je ključnu ulogu u osvajanju srebrne medalje sa selekcijom Francuske na Olimpijskim igrama u Tokiju 2021. godine. Njegovo odsustvo na predstojećim Olimpijskim igrama sigurno će imati značajan uticaj na tim, posebno u kontekstu Grupe B u kojoj će Francuska igrati sa selekcijama Nemačke, Japana i pobednikom kvalifikacionog turnira u Letoniji.


Podsetimo, košarkaški turnir na Olimpijskim igrama održaće se od 27. jula do 10. avgusta. Francuska će na OI igrati u grupi B sa selekcijama Nemačke, Japana i pobednikom kvalifikacionog turnira u Letoniji.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading