ISTORIJA ISPISANA U BUDVI: Počela sa radom brodska linija do Dubrovnika – ide dva puta dnevno, povratna karta košta 69 eura

Autor:

Hronika

30.06.2024

04:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Do Dubrovnika smo za oko dva sata".

ISTORIJA ISPISANA U BUDVI: Počela sa radom brodska linija do Dubrovnika – ide dva puta dnevno, povratna karta košta 69 eura

Foto: RINA

Danas je u Budvi započela istorijska epoha sa pokretanjem nove brodske linije prema Dubrovniku. Brod Antonija, dugačak 32 metra i kapaciteta za 242 putnika, isplovio je danas na ovu rutu koja će biti organizovana dva puta dnevno. Putovanje do Dubrovnika trajat će oko dva sata, što je znatno kraće u odnosu na putovanje kopnenim putem koje može biti duže zbog gužve na putevima i na granici. Cena karte u jednom pravcu iznosi 55 eura, dok je povratna karta 69 eura.

- Ovo je zaista fenomenalno, do Dubrovnika smo za oko dva sata, a inače bi to putovanje uz gužvu na putevima i na granici trajalo mnogo duže. Pritom, nema vrućine, na otvorenom ste moru. Zaista fenomenalno - rekao je za RINU Rastko Sekulović koji je danas bio jedan od prvih putnika.

Rastko Sekulović, jedan od prvih putnika na ovoj liniji, izrazio je oduševljenje novom opcijom putovanja, ističući praktičnost i udobnost plovidbe na otvorenom moru.

Ministar saobraćaja Crne Gore, Filip Radulović, naglasio je značaj ovog infrastrukturnog projekta koji će značajno olakšati putovanje i povezivanje Crne Gore sa Evropskom unijom. On je istakao da je ova linija deo većeg plana razvoja saobraćajne infrastrukture, uključujući i otvaranje nove linije Bar - Ankona, kao i planiranje izgradnje mosta na Šćepan Polju i zajedničke železničke stanice sa Srbijom.

Ovaj projekat se smatra ključnim korakom ka unapređenju turističkih veza i ekonomske integracije Crne Gore sa regionom i Evropskom unijom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading