HAOS U REGIONU NAKON ISTORIJSKOG NESTANKA STRUJE! Brojila su potpuno poludela, kad im stigne račun, hvataju se za glave!

Autor:

Svet

29.06.2024

03:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iz HEP-a je stigao odgovor koji umiruje korisnike, ističući da nema razloga za brigu

HAOS U REGIONU NAKON ISTORIJSKOG NESTANKA STRUJE! Brojila su potpuno poludela, kad im stigne račun, hvataju se za glave!

Foto: shutterstock

Nedavni problemi sa brojilima za električnu energiju u Splitu izazvali su uznemirenost među korisnicima, a jedan Splićanin je istakao da je brojilo prikazivalo pogrešno vreme i obračunavalo potrošnju struje po skupljoj tarifi čak i u vreme kada bi trebalo da važi niža cena električne energije.

Ovo je izazvalo zabrinutost kod korisnika, ali i reakciju nadležnih.

Reakcija korisnika

Jedan od korisnika je prijavio problem HEP-u, ističući da se brojila nisu samo ponašala čudno nakon nedavnog nestanka struje, već su čak prikazivala i pogrešan datum.

Iako je problem sa datumom uspešno rešen, brojila i dalje pokazuju pogrešno vreme, čime se obračunava potrošnja struje po skupljoj tarifi, umesto po nižoj tarifi u noćnom periodu.

- Nedavno su nam ugrađena nova brojila koja su "poludela" posle nedavne havarije i nestanka struje u regionu. Brojilo prikazuje da se troši struja po skupljoj tarifi u vreme kada treba da se obračunava "noćna" cena struje - požalio se jedan Splićanin.

- Prijavio sam problem HEP . Brojila su pokazivala i pogrešan datum i taj je problem rešen, ali još uvek pokazuju pogrešno vreme! Idu jedan sat unazad. U 22 sata kada počinje niža tarifa sat na brojilu pokazuje da je 21 i obračunava struju po višoj ceni. Sramotno! Za svaki slučaj palim bojler, klimu i ostalo tek oko ponoći - govori uznemireni Splićanin.

Reakcija HEP-a

Iz HEP-a stigao je odgovor koji umiruje korisnike, ističući da nema razloga za brigu u vezi sa mogućim kvarom brojila ili bojazni da će korisnici biti oštećeni prilikom obračuna potrošnje električne energije.

Kako je navedeno, problematično prikazivanje vremena na brojilima nije povezano sa nedavnim poremećajem u snabdevanju električnom energijom.

Objašnjenje HEP-a

Prema rečima nadležnih iz HEP-a, vreme prikazano na brojilima tokom cele godine odnosi se na zimsko računanje vremena.

Takođe, istaknuto je da brojila beleže potrošnju prema odgovarajućim tarifama u skladu sa stvarnim letnim vremenom. Viša tarifa se obračunava od 8 do 22 sata, dok niža tarifa važi od 22 sata do 8 sati idućeg dana.

Iako su korisnici izrazili zabrinutost zbog nenormalnog ponašanja brojila za električnu energiju, reakcija HEP-a je da nema razloga za brigu, te da je prikazano stanje na brojilima u skladu sa letnjim računanjem vremena.

Ovakve situacije mogu izazvati zabrinutost među korisnicima, ali je važno da nadležne institucije pruže odgovarajuća objašnjenja kako bi se umirili korisnici i otklonile sumnje u ispravnost sistema brojila za električnu energiju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading