JOKIĆ JE BIO U PRAVU KAD JE REKAO DA SMO NAVIJAČI REZULTATA! BIVŠI GOLGETER ISKRENO O "ORLOVIMA": U Kataru nam falio napad, sad ODBRANA

Autor:

Sport

23.06.2024

19:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Poručio bih fudbalerima se fokusiraju na cilj"

JOKIĆ JE BIO U PRAVU KAD JE REKAO DA SMO NAVIJAČI REZULTATA! BIVŠI GOLGETER ISKRENO O "ORLOVIMA": U Kataru nam falio napad, sad ODBRANA

Foto: Starsport

Fudbalske reprezentacije Danske i Srbije za dva dana odmeriće snage u trećem i poslednjem meču u Grupi C. "Orlovi" su započeli takmičenje hrabrom igrom protiv Engleske, ali nisu imali sreće i ostali su bez bodova, dok su Skandinavci takođe pružili odličan otpor "Gordom Albionu" i zasluženo zadovoljni napustili teren sa velikim poenom. S druge strane, obe selekcije igrale su nerešeno (1:1) protiv Slovenije, pa će se velika borba za plasman u nokaut fazu voditi u direktnom sudaru na Alijanc Areni.

A taj meč će gledati i nekadašnji golgeter Crvene zvezde Andrija Kaluđerović koji je trenutno u Nemačkoj.

– Poručio bih fudbalerima se fokusiraju na cilj, a to je da usreće naciju i da daju sve od sebe i pobede Dansku. Da konačno napravimo neki veći uspeh i prođemo grupu koju davno nismo prošli na velikim takmičenjima – počeo je Kaluđerović.

Na pitanje da li je trebalo malo podmladiti reprezentaciju, rekao je:

– Uvek je u reprezentaciji bilo 15-16 igrača koji su glavni i tri-četiri koji će da budu budućnost. Imamo potencijala. Po meni, mogao je na konačnom spisku da bude još neki mladi igrač da oseti duh velikog takmičenja.

Republika

Foto: Starsport

Igrači Srbije proslavljaju gol protiv Slovenije

Imao je Kaluđerović i jedno interesantno opažanje.

– Nikako da spojimo obe stvari. Na Mundijalu u Kataru smo imali fenomenalan napad, dali dosta golova, ali je u odbrani škripalo. Sada je to drugačije. U odbrani igramo veoma dobro, ali smo dali samo jedan gol. Imali smo nekoliko šansi, ali nije to ta igra kao iz Katara. Nije nikakva tajna da nam nedostaje brzina, ali tako je i sa drugim zemljama Balkana, rekao je Andrija, pa odgovorio na pitanje da li se teško odričemo igrača čiji je vrhunac odavno prošao:

 – Možda je tako. Možda selektori imaju najviše poverenja u te igrače koji su im nešto doneli. Ja ne bih otpisivao te igrače u reprezentaciji. Imamo u drugim reprezentacijama i starije igrače koji igraju. Mislim da bi trebalo da nađemo igrače koji imaju te sposobnosti koje mi na Balkanu nemamo, kao što je brzina.

Za kraj je citirao izjavu Nikole Jokića.

– Nadam se da ćemo svi zajedno. I ja sam bio na tribinama i nisam bio zadovoljan kakvo je navijanje. Možda je Nikola Jokić bio u pravu kada je rekao da smo mi navijači rezultata, a ne reprezentacije. Voleo bih da se to promeni, da i mi sa tribina budemo vetar u leđa. Ovo nije pitanje samo njihovih karijera, već i budućnosti fudbala u Srbiji. Svi treba da guramo ka tom jednom interesu. Verujem duboko u pobedu protiv Danske, verujem u selektora i ove momke. Nadam se da će da izađu u malo boljem raspoloženju. Kako da nisu bili dobro raspoloženi, a to treba da ostave po strani, završio je Kaluđerović za "Maxbet sport".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading