UEFA DONELA DRASTIČNU ODLUKU! Kažnjen Albanac koji je VREĐAO Srbiju! Sramna KAZNA za povike "Ubij Srbina"!

Autor:

Sport

23.06.2024

16:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sramno skandiranje Mirilinda Dakua nije prošlo bez sankcija.

UEFA DONELA DRASTIČNU ODLUKU! Kažnjen Albanac koji je VREĐAO Srbiju! Sramna KAZNA za povike "Ubij Srbina"!

Foto: www.profimedia.rs

Fudbalski savez Albanije potvrdio je da je UEFA kaznila njihovog reprezentativca Mirlinda Dakua zbog uvredljivog skandiranja protiv Srbije i Severne Makedonije nakon utakmice sa Hrvatskom.

UEFA je suspendovala Dakua na dve utakmice, što znači da neće moći da igra ni na narednoj utakmici protiv Španije, ni na nekom budućem meču reprezentacije Albanije.

Iz Fudbalskog saveza Hrvatske potvrđeno je da nisu sankcionisani zbog uvredljivog skandiranja "Ubij Srbina" u saradnji sa Albancima, već zbog paljenja baklji i bacanja tvrdih predmeta u teren. Hrvatska je kažnjena sa 17.500 evra za paljenje baklji i 10.500 evra za bacanje tvrdih predmeta na teren.

Foto: Tanjug/AP

Reprezentativci Albanije

S druge strane, Albanija je kažnjena sa 2.500 evra zbog paljenja pirotehničkih sredstava, plus 20.000 evropskih novčanica zbog utrčavanja njihovih navijača na teren, kao i sa 25.000 evra zbog skandiranja "Ubij Srbina"! Sveukupno, Albanci će morati da plate 47.500 evropskih novčanica!

Evropska "kuća fudbala" je pokrenula disciplinski postupak protiv Hrvatske zbog povika "Ubij Srbina" na meču u Hamburgu, ali se za sada ne zna kakva će biti potencijalna kazna za moguće rasističko ili diskriminišuće ponašanje navijača.

Hrvatska je već plaćala visoke kazne zbog incidenata navijača na prethodnim mečevima, a sada je izdvojila čak 115.875 evra samo u Nemačkoj tokom Evropskog prvenstva u fudbalu 2024. godine.

Srbija je smeštena u grupu C na Evropskom prvenstvu, a do sada je odigrala dve utakmice - protiv Engleske i Slovenije. Naredni meč Orlovi igraju protiv Danske, a publika će imati priliku da ih podrži na Alijanc Areni u Minhenu. Srbija je zabeležila nerešen ishod protiv Slovenije, a prvi meč protiv Engleske završen je porazom od 1:0 za Ostrvljane.

Evropsko prvenstvo u fudbalu 2024. godine odigrava se u Nemačkoj, a incidenti i sankcije pokazuju da UEFA ozbiljno pristupa disciplinskim pitanjima i pokušava da održi fer i sportsko takmičenje. Srbija nastavlja sa svojim učešćem na prvenstvu, a publika sa nestrpljenjem očekuje meč odluke protiv Danske, koji se igra u utorak od 21 časova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading