UEFA NE PRAŠTA! Hrvati DRAKONSKI kažnjeni, ali ne zbog VREĐANJA Srbije!

Autor:

Sport

22.06.2024

18:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve zbog izgreda navijiača

UEFA NE PRAŠTA! Hrvati DRAKONSKI kažnjeni, ali ne zbog VREĐANJA Srbije!

Foto: Profimedia/Tanjug AP

Fudbalski savez Hrvatske suočio se sa još jednom kaznom na Evropskom prvenstvu, ovoga puta zbog neprimerenog ponašanja navijača tokom utakmice sa Albanijom.

UEFA je odlučila da Hrvati moraju da plate ukupno 28.000 evra zbog paljenja baklji (17.500 evra) i bacanja tvrdih predmeta na teren (10.500 evra). Ova odluka je preneta od strane Fudbalskog saveza Hrvatske, dok trenutno nema informacija o mogućoj kazni zbog rasističkog i diskriminatornog ponašanja navijača.

Prema navodima tamošnjih medija, samo dva dana ranije, UEFA je najavila pokretanje disciplinskog postupka protiv Hrvatske zbog skandiranja "Ubij Srbina" na utakmici u Hamburgu. Ovaj događaj dodatno je istakao problem neprimerenog ponašanja navijača tokom sportskih događaja, što je izazvalo reakciju UEFA, dok je generalni sekretar FSS Jovan Šurbatović najavio povlačenje "orlova" sa Evropskog prvenstva.

Foto: www.profimedia.rs

Detalj sa meča Hrvatska - Albanija u Hamburgu

Ovakve situacije postavljaju pitanje bezbednosti i fer pleja na sportskim događajima, istovremeno ukazujući na važnost adekvatnih mera i sankcija u cilju očuvanja sportskog duha i poštovanja svih učesnika.

Odluke poput ove, koje donosi UEFA, imaju za cilj da uvedu red i disciplinu, istovremeno šaljući jasnu poruku da neprimereno ponašanje neće biti tolerisano. Ovo je naročito važno u kontekstu sportskih događaja kao što je Evropsko prvenstvo gde se očekuje visok nivo sportskog duha i fer pleja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading