SADA JE SVE JASNO: Brojke su neumoljive! "Orlovima" visi plasman u osminu finala, ali imaju i šanse za samu završnicu! (FOTO)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

19.06.2024

07:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odavno je rečeno da je statistika kao bikini. Mnogo toga pokaže, ali se opet ništa konkretno ne vidi.

SADA JE SVE JASNO: Brojke su neumoljive! "Orlovima" visi plasman u osminu finala, ali imaju i šanse za samu završnicu! (FOTO)

Foto: Starsport

Fudbalaska reprezentacija Srbije u premijernom meču ovogodišnjeg Evropskog prvenstva poražena j od selekcije Engleske minimalnim rezultatom 0:1, tako da će se kroz naredna dva meča boriti za željeni plasman u nokaut fazu takmičenja, osminu finala.

Sa velikim nestrpljenjem se iščekuje četvrtak 20. jun kada će "orlovi" sa početkom od 15 časova na velelepnom stadionu u Minhenu odmeriti snagu sa selekcijom Slovenije koja nakon prve takmičarske runde na svom kontu ima jdan bod, s obzirom da su remizirali sa Dancima rezultatom 1:1.

Fudbalski analitičari i statističari s platforme "Football Meets Data" izračunali su kakve su šanse svih nacionalnih selekcija nakon prvog kola, a interesantno je napimenuti da se pulenima selektora Dragana Stojkovića daju i izvesne šanse da se nađu na završnoj smotri 14. jula. Šanse jesu male, ali ipak postoje.

Kada je reč o aktuelnoj grupi C u kojoj se trenutno nalazi naša reprezentacija, "orlovi" na osnovu proračuna, imaju svega 3% šansi da iz grupe izađu kao prvoplasirana ekipa. Daleko više mogućnosti imaju za drugu poziciju i ona trenutno iznosi 30%, dok se u ovom momentu treća pozicija "vrednuje" sa 27%. 

Ono što svakako može i mora da zabrine jeste podatak da verovatnoća da "orlovi" grupnu fazu takmičenja završe na poslednjoj poziciji iznosi čak 40%.

Foto: Twitter.com/Football Meets Data

Brojke su neumoljive

 

Međutim. reprezentaciji Srbije se daje čak 51% mogućnosti da se nađe u osmini finala, dok sa nastavkom takmičenja u nokaut fazi, procenti "orlova" drastično padaju.

Tako mogućnost plasmana u četvrtfinale iznosi 20%, polufinale 7%, dok svega 1% šansi naši reprezentativci imaju da se nađu u velikom finalu.

Interesantno je napomenuti da najviše šansi da se nađu u finalnom duelu, "Football Meets Data" daje Francuzima (18%), a zatim slede Španija (14%), Portugal (10%), a tek onda slede domaćini Nemci kojima se zajedno sa selekcijama Engleske i Holandije daje 9% šansi da se bori za prestižni pehar.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading