HRVATI VEĆ KUKAJU: Sudbina im je zapečaćena! Sada su im krivi i Portugalci!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

19.06.2024

07:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Verovali, ili ne...

HRVATI VEĆ KUKAJU: Sudbina im je zapečaćena! Sada su im krivi i Portugalci!

Foto: Tanjug/AP

Hrvatski navijači

Pobeda Portugalaca u dramatičnom duelu protiv selekcije Češke rezultatom 2:1  u okviru grupe F ovogodišnjeg Evropskog prvenstva, izazvala je lavinu negativnih komentara kod naših komšija.

Nakon ubedljivog poraza od Španaca (0:3), gotovo je izvesno da "kockasti" ne mogu stići do prve pozicije u svojoj grupi, a analitičari i statističari sa platforme "Football Meets Data" izračunali su da Hrvati za tako nešto imaju svega tri odsto šansi.

U ovom momentu najveće šanse Hrvati imaju da grupnu fazu okončaju na trećoj poziciji (51%), a smatra se da bi navedeno ostvarenje dovelo "kockaste" do plasmana u osminu finala takmičenja i da bi Hrvati izvesno bili u grupi među četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije na turniru.

 

 

Međutim, problemi upravo tu i počinju.

Treijumf Ronalda i ekipe nad Češkom, vrlo lako bi mogao da dovede do toga da se upravo u prvoj eliminacionoj fazi sastanu reprezentacije Portugala i Hrvatske, a u komšiluku su i dalje sveža sećanja na EVRO 2016 godine kada su se dve selekcije sastale u osmini finala i kada su Portugalci slavili minimalnim rezultatom 1:0 na stadionu u Lansu a strelac jedinog pogotka bio je Kvarežma u 117. minutu meča.

Da podsetimo, reprezentacija Hrvatske je na startu ovogodišnjeg Evropskog prvenstva ubedljivo poražena od selekcije Španije rezultatom 3:0, a već danas, sreda 19. jun, igraju zasigurno i odlučujuću utakmicu protiv reprezentacije Albanije.

Navedeni duel igra se na "Volkspark" stadionu u Hamburgu sa početkom od 15 časova, a prema kladionicama Hrvati su apsolutni favoriti, ali će to morati da dokažu i na samom terenu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading