"ORLOVI" BEZ POBEDE MOGU U OSMINU FINALA: Ovo su sve kalkulacije za fudbalere Srbije

Autor:

Sport

17.06.2024

09:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U svakom slučaju navijamo za našu dobru igru i trijumfe Engleza.

"ORLOVI" BEZ POBEDE MOGU U OSMINU FINALA: Ovo su sve kalkulacije za fudbalere Srbije

Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Srbije poraženi su od Engleske sa 1:0 na startu Evropskog prvenstva, pa će prolaz u osminu finala morati da traže protiv Slovenije 20. juna i Danske 25. juna. Zato već posle prva dva meča u C grupi mogu da se naprave kalkulacije za prolaz dalje. Ono što "orlovima" olakšava posao je činjenica da su Slovenija i Danska odigrale 1:1 u prvom meču, da su izgubili sa samo jednim golom razlike, te da Engleska izgleda toliko moćno da je za očekivati da ostvari sve tir pobede.

Ali krenimo redom sa kalkulacijama. Neverovatno, zvuči, ali Srbija bi mogla da prođe i sa dva boda i to kao druga u grupi! Pod uslovom da Engleska izdominira. Naime, ako bi Engleska pobedila Dansku i Sloveniju sa po dva gola razlike, onda bi Srbiji bilo dovoljno da obe preostale utakmice završi nerešeno. I bila bi druga u grupi. Imala bi isti broj bodova kao Slovenija i Danska, ali bolju gol-razliku, pošto bi "orlovima" bila "minus jedan", a rivalima slabija od toga.

Naravno, pobeda nad Slovenijom ili Danskom, a da ne budemo poraženi u drugom susretu, a da Englezi "odrade svoje", opet bi nam otvorili vrata osmine finala. Srbija dalje može i sa tri boda, ali da taj trijumf bude ubedljiviji od poraza u onom drugom meču, a da opet Engleska slavi u preostala dva susreta.

Dakle, kalkulacija je mnogo, ali osnovni zaključak je da treba da navijamo Engleze da savlada i Dansku i Sloveniju i to ubedljivije nego nas, a da mi smemo da izgubimo najviše jedan meč, ali da u drugom izdominiramo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading