RETROSPEKTIVA DANA: "Dupla nula" poslala "orlove" kući! Potpuna ludnica u Berlinu odvela Austriju na čelnu poziciju - istorijski trenutak Kilijana Mbapea!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

26.06.2024

06:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grupa C: Danska - Srbija 0:0; Engleska - Slovenija 0:0; Grupa D: Holandija - Austrija 2:3; Francuska - Poljska 1:1.

RETROSPEKTIVA DANA: "Dupla nula" poslala "orlove" kući! Potpuna ludnica u Berlinu odvela Austriju na čelnu poziciju - istorijski trenutak Kilijana Mbapea!

Foto: Profimedia

"Još jedan prođe dan, uzburkan k`o more..."

Za nama je i 12. dan Evropkog prvenstva u fudbalu koj se ove godine održava u Nemačkoj, a upravo je on doneo konačno razrešenje situacije kada su u pitanju grupe "C" i "D".

Ono što je svakako srpsku fudbalsku i sportsku javnost najviše interesovalo, bio je duel na velelepnom sportskom objektu u Minhenu gde su se puleni selektora Dragana Stojkovića sastali sa selekcijom Danske, a "orlovima" je samo trijumf obezbeđivao plasman u nokaut fazu takmičenja.

Međtim, još jedna bleda partija našeg nacionalnog tima i razočaravajućih 0:0 u igri u kojoj gotovo prilika za pogodak nije bilo, odgovaralo je Skandinavcima koji su time stigli do trećeg remija u grupnoj fazi i druge pozicije na tabeli kojom u zakazali duel u nokaut fazi sa domaćinom Nemačkom u Dortmundu.

Još jedan ne mnogo gledljiv meč naše grupe odigran je u Kelnu, a Englezi i Slovenci su meč okončali onim najnepopularnijim rezultatom, ali zadovoljavajućim za obe strane i Englezi sada iščekuju ime predstojećeg protivnika, a u osmini finala potencijalni rivali su im Holanđani, ili trećeplasirani sastav grupe E u kojoj sve četiri ekipe nakon dva uvodna kola imaju po tri boda.

Slovenija će u nokaut fazi odmeriti snagu ili sa Portugalom, ili sa pobednikom već pominjane grupe E.

Foto: Sofascore.com/printscreen

Konačna tabela grupe C

 

U poslepodnevnom terminu viđen je sjajan meč Berlinu gde je Austrija na kraju slavila nad "lalama". Uspevali su Holanđani dva puta da sustignu rezultatski deficit, ali Marsel Sablicer deset minuta pre poslednjeg sudijskog zvižduka potigao pogodak koji je Austrijance vinuo na čelnu poziciju grupe D.

U Dortmundu su Francuzi i Poljaci remizirali rezultatom 1:1 uz napomenu da su oba pogotka postignuta sa bele tačke. Navedeni duel otaće upamćen i po činjenici da je Kilijan Mbape stigao do svog prvog pogotka na evropskoj smotri reprezentativnog fudbala.

Na kraju, iznenađujuće Austrija je lider grupe i u osmini finala će se sastati sa Turskom, ili Češkom. Francuzi kao drugoplasirani čekaju drugoplasiranog iz grupe E, dok će Holanđani na Engleze, ili pobednika više puta pominjane grupe E.

Foto: Sofascore.com/printscreen

Konačna tabela grupe D

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading