OVO SE NIJE DESILO 44 GODINE! Srbima i Englezima pošlo za nogom što dugo nije nikome na EVRO

Autor:

Sport

17.06.2024

09:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Orlovi" su čak bili bolji u tom parametru od rivala.

OVO SE NIJE DESILO 44 GODINE! Srbima i Englezima pošlo za nogom što dugo nije nikome na EVRO

Foto: Tanjug/AP

Fudbalska reprezentacija Srbije doživela je poraz od Engleske rezultatom 1:0 u prvom meču Grupe C na Evropskom prvenstvu u fudbalu. Duel dva tima obeležio je svojevrstan rekord - negativni.

Englezi su od samog početka imali inicijativu, postigli su gol iz jedne od retkih prilika i potom se povukli, dok Srbija, i pored napada i stvaranja prilika, nije uspela da postigne gol. Ono što je posebno privuklo pažnju jeste izuzetno mali broj upućenih udaraca ka golu, što je statističarima poslužilo kao zanimljiv podatak.

Naime, utakmica je oborila rekord po minimalnom broju udaraca ka golu, sa svega 11 šuteva ukupno - šest za Srbiju i pet za Englesku. Ovaj broj predstavlja najmanji zabeležen na Evropskom prvenstvu, što je impresivno s obzirom na činjenicu da se takmičenje održava od 1980. godine.


Ovaj meč nije bio onaj koji bi oduševio neutralne navijače. Sa samo 11 šuteva ukupno, od kojih su samo pet završili u okviru gola, nije bilo mnogo uzbuđenja. To je bio jedan od najmanje uzbudljivih mečeva na Evropskom prvenstvu, ali svakako je doneo zanimljive statističke podatke. Portal theanalyst.com je izneo detaljnu analizu meča, ističući da je ovo bio jedan od najneobičnijih mečeva u istoriji Evropskog prvenstva. Sa svega 11 šuteva ka golu, ovaj duel se ističe kao jedan od najmanje efikasnih utakmica na takmičenju. Ovaj neobičan podatak svakako će ostati upamćen u istoriji Evropskog prvenstva.

Iako je rezultat bio neizvestan, sa minimalnom razlikom od 1:0 u korist Engleske, sam tok meča obeležile su neefikasne napadačke akcije i izuzetno mali broj udaraca ka golu. Ovaj meč će ostati upamćen po svojoj neobičnoj statistici, koja je iznenadila kako navijače, tako i stručnjake.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO


 

Komentari (0)

Loading