FSS NA NOGAMA: Traži se hitna reakcija UEFA: "Provokacija mora biti oštro sankcionisana"!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

17.06.2024

07:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Upućena je protesna nota.

FSS NA NOGAMA: Traži se hitna reakcija UEFA: "Provokacija mora biti oštro sankcionisana"!

Foto: Profimedia

Fudbalski savez Srbije hitno je reagovao zbog provokativnog ponašanja albanskog novinara Arlinda Sadikua pre početka utakmice Srbija - Engleska na Evropskom prvenstvu. Sadiku je ispred tribine sa srpskim navijačima pokazivao dvoglavog orla, što je izazvalo ogorčenje i reakciju FSS-a. Portparol FSS-a,

Milan Vuković, uputio je protestnu notu UEFA sa zahtevom za kaznom novinara i medijske kuće koju predstavlja.

Vuković je istakao da je nakon utakmice protiv Engleske pratio izveštaje i naišao na ovaj skandalozni incident Arlinda Sadikua, te je zahtevao hitnu reakciju UEFA. Naglasio je da je provokacija na nacionalnom nivou vrlo jasna i da očekuje stroge kazne za novinara i njegovu medijsku kuću.

Foto: Twitter.com/printscreen

Hoće li UEFA i ovoga puta "prevideti" provokacije?

 

Milan Vuković je uputio protestnu notu UEFA-i sa zahtevom za hitnu reakciju i poštovanje pravila o ukidanju akreditacije za novinara koji je izveo ovu provokaciju. Naglasio je da očekuje odgovor i reakciju UEFA-e što pre, ističući neprofesionalno ponašanje novinara i jasnu provokaciju na nacionalnom nivou.

Da podsetimo, meč između naše nacionalne selekcije i reprezentacije Engleske pripao je Ostrvljanima koji su slavili rezultatom 1:0. Ukupno 13 minuta odolevala je odbrana fudbalske reprezentacije Srbije protiv Engleske, koja je na žalost naših mnogobrojnih navijača, stigla do vođstva preko Džuda Belingema. Vezista madridskog Reala odlično je iskoristio nepažnju u zadnjoj liniji izabranika Dragana Stojkovića Piksija, pa je neometan iz srca šesnaesterca u "engleskom stilu", udarcem glavom doveo vicešampione Starog kontinenta do prednosti.

Do kraja meča "orlovi" su imali znatno više od igre i samo splet nesrećnih okolnosi je sprečio srpske reprezentativce da stignu do gola Engleza i boda kojeg su svakako zaslužili u meču sa izrazitim favoritom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading