ČUDNA PORUKA MBAPEA! Najmanje je GOVORIO o fudbalu! Urotio se protiv NJE!

Autor:

Sport

16.06.2024

19:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Francuzi startuju protiv Austrije na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

ČUDNA PORUKA MBAPEA! Najmanje je GOVORIO o fudbalu! Urotio se protiv NJE!

Foto: www.profimedia.rs

Kilijan Mbape, kapiten francuske fudbalske reprezentacije, suočio se sa fizičkim izazovima tokom priprema za Evropsko prvenstvo, ali je rešen da doprinese uspehu svog tima.

Uoči meča protiv Austrije, trener Didije Dešan i njegov štab pažljivo prate stanje novog fudbalera madridskog Reala, svestan važnosti njegove uloge u timu.

Pred duel sa Austrijancima, Mbape je na konferenciji za medije najmanje govorio o fudbalu. Više se osvrnuo na predstojeće izbore u svojoj domovini, pozivajući sve ljude da izađu na glasanje.

Foto: www.profimedia.rs

Kilijan Mbape

Ujedno je napadač "trikolora", ne spomenuvši nijednog trenutka ime Marin Le Pen, niti njene stranke (Nacionalni savez), jasno poslao negativne strelice koje su se odnosile na politiku Le Penove.

- Nalazimo se u ključnom trenutku u istoriji naše zemlje. Šampionat Evrope jeste bitan u našim karijerama, ali mi smo građani kao i svi drugi i nismo van sistema, van onoga što se događa u našoj državi. Ovo je dosad neviđena situacija, a mi smo generacija koja određuje sudbinu Francuske. Znamo da nam prete razne krajnosti. Pozivam sve da glasaju, da budu svesni situacije. Moramo da se identifikujemo sa našim vrednostima. Nadam se da ćemo uspeti - rekao je Mbape.

Na pitanje da detaljnije objasni na šta konkretno misli, obrazložio je sledeće:

- Mislim da mnogi ljudi nisu svesni šta se dešava. Pokušavam da probudim ljude moje generacije... Kažu da ne treba mešati politiku i sport. U redu, ali u ovakvim situacijama politika je važnija od bilo kakve utakmice, pa i sutrašnje. Naša zemlja je u teškoj situaciji. Protiv sam svake podele. Moje vrednosti su poštovanje i tolerancija - istakao je Kilijan Mbape.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading