SRBIJA IMA ČEMU DA SE NADA, NI DANCI, NI SLOVENCI NISU BAUK: Remi Danske i Slovenije koji najviše raduje ''orlove!''

Autor:

Sport

16.06.2024

19:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odličan duel.

SRBIJA IMA ČEMU DA SE NADA, NI DANCI, NI SLOVENCI NISU BAUK: Remi Danske i Slovenije koji najviše raduje ''orlove!''

Foto: Tanjug/AP

Reprezentacije Danske i Slovenije odmerile su snage u prvom kolu gupe D na Evropskom prvenstvu od 18.00 časova. Danci i Slovenci su remizirali rezultatom 1:1, a ovaj ishod raduje selekciju Srbije. Strelac za Skandinavce bio je Kristijan Eriksen u 18. minutu, dok je za Sloveniju pogodio Erik Janža u 77. minutu.

Od samog početka Danci su bili dominatniji i imali totalnu terensku inicijativu. Slovenija je uglavnom pokušavala dugim loptama na Šeška i čekali pojavljivanje Stojanovića i Šporera iz drugog plana. Prvu ozbiljniju šansu na meču imali su Slovenci preko Šeška koji je imao odličan šut za distance, ali je lopta otišla tik pored stative. Ovo je bila velika sreća sa Skandivace, pošto je Šmajher praktično bio savladan. Nakon ovoga usledila je kazna. Danci su poveli nakon fanstatične akcije. Nakon auta lopta je došla do Vinda koji je petom uputio pas ka Erikesnu, a on je iz prve šutirao i doveo Skandinavce u vođstvo u 18. minutu.

Slovenija je imala dosta sreće u 28. minutu,  Eriksen je izveo korner, međutim, lopta mu se vratila, pa je uputio oštriji centaršut, a Mlakar je pomalo panično intevenisao i umalo nije postiigao autogol. Kako je odmicalo vreme, tako je Slovencima ponestajala snaga, a Danci su sve više vršili pritisak. U finišu prvog dela, Vind je imao prodor po levoj strani, odlično zalomio i uposlio Eriksena u kaznenom prostoru, ali je njegov šut završio preko gola.

U drugom delu videli smo malo drugačiju sliku, Danci nisu bili toliko ubedljivi. Slovenci su uspeli da stanu na loptu, imali su nekoliko situaciju iz kojih su moglo da profitiraju, ali se Danska odlično branila. U 54. minutu  ddlična prilika za Dance. Nakon centaršuta Eriksena, Kristensen je šutirao glavom, ali je udarac završio pored gola. Nakon deset minuta Jan Oblak je imao fenomenalnu intervenciju i pokazao svoj kvalitet.  Nakon centaršuta Kristijansena, Hejlund je šutirao na par metara od gola Danaca, ali je čuvar mreže Atletiko Madrida sjano odbranio.

Imala je Slovenija odličnu šansu u 66. minutu kada je Šporar je dobio loptu na levom boku i uputio centaršut u kazneni prostor, hteo je da proigra Šeška, ali je iz drugog plana glavom šutirao Čerin, međutim, njegov udarac je završio pored gola. Imali su Slovenci nekoliko propuštenih šansi, fortuna nije bila na njenoj strani. Međutim, vratilo se Sloveniji. Prvo je Šeško imao fenomenalan udarac, ali je pogodio stativu. Potom je nakon kornera u 77. minutu Janža nakon razornog udarca pogodio mrežu. 

Sve u svemu Srbija ima čemu da se nada, nisu Danci, ni Slovenci nerešiva enigma. 

TOK MEČA:

Drugo poluvreme:

77. minut - GOL! Slovenija dolazi od izjendačenja. Nakon kornera lopta dolazi do Janže koji je bio na ivici kaznenog prostora, a levi bek Slovenaca je uputio strašan šut i savladao Šmajhela.

75. minut - Velika sreća Dance. Loptu je primio Šeško koji je uputio razoran udarac, ali je pogodio stativu.

66. minut - Šansa za Sloveniju. Šporar je dobio loptu na levom boku i uputio centaršut u kazneni prostor, hteo je da proigra Šeška, ali je iz drugog plana glavom šutirao Čerin, međutim, njegov udarac je završio pored gola.

64. minut - Kakva šansa za Dansku i fenomenalni Jan Oblak. Nakon centaršuta Kristijansena, Hejlund je šutirao na par metara od gola Danaca, ali je čuvar mreže Atletiko Madrida sjano odbranio

54. minut - Odlična prilika za Dance. Nakon centaršuta Eriksena, Kristennsen je šutirao glavom, ali je udarac završio pored gola.

50. minut - Slovenci su imali par dobrih naleta pred gol Danaca, ali nisu uspeli da urade nešto više.

Prvo poluvreme:

43. minut - Vind je probio po levoj strani, sjajno zalomio i uputio pas Eriksenu u srce šesnaesterca, ali je lošta otišla preko gola.

34. minut - Nova šansa za Dance. Sjajno se namestio Eriksen sve je mirisalo na drugi gol, ali ju je izblokirao defanzivac Slovenije.

28. minut - Mnogo sreće za Slovence. Eriksen je izveo korner, međutim, lopta mu se vratila, pa je uputio oštriji centaršut, a Mlakar je pomalo panično intevenisao i umalo nije postiigao autogol

18. minut - GOL! Dolazi Danska do vođstva. Nakon auta Vind je petom pustio pas do Erikesna koji je šutirao i smestio loptu u mrežu.

16. minut - Odlična šansa za Sloveniju. Šeško je uzeo loptu i nije mnogo oklevao, šutirao je sa distance i uz mnogo sreće za Dance, njegov šut je završio pored gola.

10. minut - Danci potpuno dominiraju na terenu, inicijativa je na njihovoj strani. Slovenci u podređenom položaju.

 

www.sofascore.com/slovenia-denmark/BObsJOb#id:11873971,tab:lineups

 

Slovenci se vraćaju na Evropsko prvenstvo posle 24 godine, što predstavlja veliki uspeh za njihov fudbal. Ovo takmičenje takođe označava njihov povratak na velika takmičenja posle 14 godina, od Mundijala u Južnoj Africi. Njihova prisutnost na Evropskom prvenstvu unosi dodatni nivo uzbuđenja i očekivanja među navijače.

 

Sa bogatim iskustvom i kvalitetnim igračkim kadrom, Danska je na papiru prvi favorit za drugo mesto u Grupi C. Međutim, uprkos svojoj reputaciji, Danci imaju jednu manu koja ih prati na ovakvim takmičenjima. Naime, ne igraju najbolje u uvodnim mečevima na Evropskom prvenstvu, sa samo jednom pobedom u devet prethodnih debitantskih mečeva na ovakvim takmičenjima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading