VAŽNO ZA SRBE: Evo kako da se zaštitite u Nemačkoj! "Gde u Panamu!"

Autor:

Sport

16.06.2024

14:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Važno obaveštenje!

VAŽNO ZA SRBE: Evo kako da se zaštitite u Nemačkoj! "Gde u Panamu!"

Foto: Republika

SIGURNOST U GELSENKIRCHENU

Uz šifrovane reči „Gde ići u PANAMU“ ili samo „PANAMA“, posetioci Evropskog prvenstva  mogu dobiti brzu i laku pomoć u situacijama u kojima se osećaju nesigurno ili ugroženo 

Kako Panama funkcioniše:

U Gelzenkirhenu, ljudi kojima je potrebna pomoć mogu da kontaktiraju osoblje u zoni navijača, na info punktovima, to može biti osoblje u baru, kao i osoblje za čišćenje u toaletima, zaposleni u obezbeđenju ili bolničari. Može se obratiti i volonterima. Osoblje pomaže bez pitanja i odmah nudi opciju mesta za povlačenje. Osoba koja traži pomoć odlučuje kako će joj se pomoći. Po želji, osoblje aktivira tim „PANAMA“, koji u Gelzenkirhenu čini tim socijalnih radnika i trenera za deeskalaciju od 26 ljudi. Članovi tima se mogu prepoznati po plavim majicama sa natpisom „Gde u PANAMU?“ Imaju sigurne prostore na nekoliko lokacija u gradu za bezbedno i sigurno povlačenje. EURO vodiči, mali informativni listovi na engleskom jeziku koji se dele gostujućim navijačima tokom turnira, takođe sadrže informacije o PANAMI, kao i veb stranica Gelzenkirhen EURO.

BEZBEDNOST NA EP

Bezbednost ovog Evropskog prvenstva u Nemačkoj ima vrhovni prioritet. U svim gradovima u kojima se igraju mečevi, policija je znatno pojačala prisustvo. Bezbednosni organi Nemačke pre svega žele da spreče da teroristi i huligani uđu u zemlju. Britanska vlada je za vreme održavanja turnira u Nemačkoj zabranila većem broju navijača, njih oko 1.600 spremnih i na nasilje, da napuštaju tu zemlju.
Savezna nemačka policija, koja je nadležna za sprovođenje graničnih kontrola, već je najavila da tokom Evropskog prvenstva policijski službenici neće moći da uzimaju godišnji odmor. Oko 22.000 policajki i policajaca svakodnevno je na terenu širom zemlje. U tome im podršku pružaju i nekoliko stotina koleginica i kolega iz inostranstva. Posebno je bliska saradnja s francuskim bezbednosnim aparatom – i to zbog činjenice da se nakon Evropskog prvenstva u fudbalu održavaju dva velika sportska događaja u Parizu: najpre Olimpijske igre (od 26.7. do 11.8), a onda i Paraolimpijske igre

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading