VEGHORST PRESUDIO POLJACIMA: Holandija stigla do pobede nakon preokreta i velikog broja promašaja!

Autor:

Sport

16.06.2024

16:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Holanđani zasluženo pobedili.

VEGHORST PRESUDIO POLJACIMA: Holandija stigla do pobede nakon preokreta i velikog broja promašaja!

Foto: www.profimedia.rs

Veghorst

Reprezentacija Holandije i Poljske odmerili su snage u prvoj utakmici Grupe D na Evropskom prvenstvu od 15.00 časova. Izabranici Ronalda Kumana pobedili su Poljake rezultatom 2:1. Stelci za Holanđane bili su Kodi Gakpo u 26. i Velghost u 83. minutu. Za Poljake precizan je bio u 16. minutu.

Holandija je od samog starta pokazala zube i najavila totalnu ofanzivu na Poljake koji su bili u podređenom položaju bez Roberta Levandovskog. Izabranici Ronalda Komana su već u drugom minutu prvi put zapretili kada je lopta  došla do Gakpa u kaznenom prostoru, a on stvorio sebi prostor za udarac, šutrao, ali se Šćešni lepo snašao i zabeležio prvu odbranu. Sedam minut kasnije Holanđani su organizovali sjajnu akciju, kada je Šuten ostavio povratini pas za Kopmajnersa, ali je on šutirao pored gola.

Poljaci su se našli prvi put u šansi u 10. minutu kada je Buksa pokušao, ali je njegov udarac blokiran. Nova prilika za Holandiju bila je u 14. minutu kada je Depaj zalomio protivnika i uposlio Ćavija Simonsa koji je šutirao pored gola. U 16. minutu usledio je šok za Holanđane. Korner je izveo Zjelinski, a u kaznenom prostoru se našao Buksa koji je glavom smestio loptu u mrežu. Nakon ovoga, Holandija je preuzela totalnu inicijativu i vršila ozbiljan pritisak na gol Poljske.

Fenomenalna prilika za Holandiju. Posle udarca iz ugla Van Dajk je zahvatio loptu volejem sa nekin 11 metara, ali je Šćešni sjajno intervenisao i sačivao mrežu Poljaka. Pritisak se isplatio u 29. minutu kada je Holandija došla do izjednačenja. Gakpo je uzeo loptu i šutiraosa distance, a uz malo sreće je lopta završila u gol Poljske.  Holandija je mogla do preokreta u fiinišu prvog dela kada je Simons na levoj strani probio i proigrao Gakpa, ali je on na tri metra od gola šutirao preko prečke.

 

U drugom delu uglavnom je bila ista slika, osim u periodu od 50. do 57. minuta kada su Poljaci imali totalnu inicijativu i stvarali šanse, ali su se Holanđani odlično branili. Odlična šansa za Poljake u 58. minutu Zjelinski je zalomio i uputio centaršut, a u kaznenom prostoru je pronašao Kiviora koji je šutirao, ali je Šćešni odlično intervenisao. Nakon toga je Zjelinski šutirao, ali je golman Poljske ponovo odbranio.

Nakon toga Holandija je nastavila da dominira, ali su se pošteno ispromašivali. Malen je u 63. minutu uputio pas ka Damfirus, ali je bio neprecizan, pošto je lopta otišla pored statice. Ređale su se prilike za ''lale'', a u 73. minutu nakon kornera glavom je šutirao De Fraj, ali preko gola. Ronald Kuman je uradio ključnu stvar, pošto je ubacio Verghosta koji je pogodio u 83. minutu i doneo pobedu Holandiji.

TOK MEČA:

Drugo poluvreme:

83. minut - GOL! Veghorst samo što je ušao pogađa za Holanđane. Primetio je Ake raspored saigrača, proigrao je Vergorsta, 31-godišnji napadač Hofenhajma rutinski pogađa mrežu.

73. minut - Nova šansa za Holandiju. Nakon kornera, De Fraj je neometano šutirao glavom, ali je lopta otišla iznad prečke.

65. minut - Malen je uputio pas kad Damfrisu na desnoj strani, a on je uputio udarac, međutim, lopta je otišla pored stative.

58. minut - Odlična šansa za Poljake. Zjelinski je zalomio i uputio centaršut, a u kaznenom prostoru je pronašao Kiviora koji je šutirao, ali je Šćešni odlično intervenisao. Nakon toga je Zjelinski šutirao, ali je golman Poljske ponovo odbranio.

54. minut - Nova velika šansa, Simons je šutirao pored gola. 

Prvo poluvreme

42. minut - Holandija je mogla do preokreta u fiinišu prvog dela kada je Simons na levoj strani probio i proigrao Gakpa, ali je on na tri metra od gola šutirao preko prečke.

29. minut - GOL! Holanđani dolaze do izjednačenja golom Gakpa. Fudbaler Liverpula je uzeo loptu, šutirao je sa distance i uz dosta sreće, pošto se lopta odbila od Solona i prevarila Ščešnog i završila u mreži.

27. minut - Novi opasan napad Holandije i novi udarac iz ugla. Damfris je šutirao glavom

22. minut - Ređaju se prilike za Lale. Simon je pokušao, ali je bio izblokiran, a onda je na loptu naleteo Depaj, ali je njegov šut otišao preko gola.

20. minut - Fenomenalna prilika za Holandiju. Posle udarca iz ugla Van Dajk je zahvatio loptu volejem sa nekin 11 metara, ali je Šćešni sjajno intervenisao i sačivao mrežu Poljaka.

16. minut - GOL! Poveli su Poljaci. Nakon kornera Zjelinskog najbolje se snašao Buksa koji je glavom smestio loptu u mrežu!

14. minut - Još jedna pretnja Holandije. Depaj je odlično zalomio protivnika i proigrao Vermana koji je uputio pas ka Simonsu, a on je šutirao, međutim, lopta je otišla pored gola. 

10. minut - Prva šansa za Poljake. Buksa se našao u šansi, ali je njegov udarac izblokiran. Prvi put da su Poljaci prešli polovinu.

9. minut - Odličnu akciju su organizovali Holanđani, a u šansi se našao Kopmajners na pas Šutena, ali se fudbaler Milana šutirao pored gola.

2. minut - Holanđani su mogli do vođstva. Lopta je došla do Gakpa u kaznenom prostoru, a on stvorio sebi prostor za udarac, šutrao, ali se golman Poljske lepo snašao i zabeležio prvu odbranu.

SASTAVI

 

 

 

 

PRE MEČA

Nemačka policija je pucala na čoveka sa sekirom u blizini fan zone tokom kortea holandskih navijača. Četiri glasna pucnja odjeknula su u blizini Reperbana u Hamburgu, gde su se okupljali navijači iz Holandije i Poljske pred današnju utakmicu.

Poslednji susret između Poljske i Holandije dogodio se 2022. godine u okviru Lige nacija, gde je Holandija ostvarila pobedu rezultatom 2:0. Ovaj rezultat može dodatno motivisati poljske fudbalere da pokažu svoju bolju igru i uzvrate Holanđanima na najvećoj evropskoj fudbalskoj sceni.

 

 

Poljaci su vidno oslabljeni pošto će igrati bez Arkadijuša Milika koji će propustiti ovu evropsku smotru zbog povrede. Takođe, Poljska neće moći da računa na kapitena ekipe, Roberta Levandovskoh, koji isto ne može da pomogne svojoj selekciji zbog povrede.

Pored Poljske i Holandije, Grupu D čine i reprezentacije Austrije i Francuske, koje će svoj meč odigrati u ponedeljak od 21 čas. Očekuje se da će ova grupa biti jedna od najzanimljivijih na prvenstvu, a današnji meč će pružiti uvid u to kako bi se mogao odvijati dalji tok takmičenja. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading