ALBANCI I ENGLEZI NALETELI NA DELIJE I GROBARE I NISU SE DOBRO PROVELI: Kad se Srbi slože, bilo je "pomozi Bože"

Autor:

Sport

16.06.2024

15:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vredni suveniri završili u rukama srpskih navijača.

ALBANCI I ENGLEZI NALETELI NA DELIJE I GROBARE I NISU SE DOBRO PROVELI: Kad se Srbi slože, bilo je "pomozi Bože"

Foto: Republika

Fudbaleri Srbije udariće večeras (21.00) na Englesku u prvom meču C grupe na Evropskom prvenstvu. Izabranici Dragana Stojkovića Piksija imaće težak zadatak, ali će im sve mnogo lakše pasti ako budu znali da će imati podršku hiljada Srba na stadionu.

Prema procenama, "orlovi" bi mogli da imaju vetar u leđa i od 10.000 navijača. Biće tu, kako se Republika uverila na licu mesta, navijača iz cele Evrope, pa i Amerike, ali i iz Srbije i Republike Srpske. Naravno, svi oni su stali iz asrpske trobojke, ali ima i manjih frakcija koje se i dalje drže kao samo Partizanovi grobar i Zvezdine delije. U domaćim okvirima oni su ljuti protivnici, ali u inostranstvu vlada ona "Nedajbože da se Srbi slože". Upravo to su na svojoj koži osetili navijači Albanije.

Prema informacijama sa specijalizovane Instagram stranice "Balkanski navijači", navijači Partizana navodno su oduzeli zastave Englezima i Albancima. Ta vest je izazvala veliku pažnju javnosti i podigla prašinu u navijačkim krugovima. Tome je prethodila i objava fotografija na kojima navodno navijači Crvene zvezde i Borca iz Banjaluke poziraju sa "trofejima", reakcije na društvenim mrežama nisu izostale. Komentari ispod fotografije "grobara" sa oduzetim zastavama ukazuju na podršku i oduševljenje ovim postupkom, što dodatno doprinosi zaoštravanju situacije.

 

 


Prema pomenutom portalu, u Nemačkoj je već došlo do sukoba pristalica Srbije i Engleske, što je dodatno uznemirilo javnost. Oduzimanje zastava predstavlja jasan simbol rivalstva i tenzija između navijačkih grupa.

 

 

 

 


Ova vest je izazvala različite reakcije javnosti, a neki od komentara na društvenim mrežama ističu poruke podrške poput "Kad se Srbi slože čuvajte se svi" i "Makedonija je sa vama". Očigledno je da su tenzije među navijačkim grupama veoma visoke, što predstavlja ozbiljan bezbednosni izazov.

Oduzimanje zastava i sukobi pristalica na međunarodnom nivou jasno ukazuju na potrebu za efikasnim merama bezbednosti i prevencije nasilja među navijačkim grupama. Situacija zahteva pažljivo praćenje i adekvatnu reakciju nadležnih institucija kako bi se sprečili eventualni incidenti i očuvala bezbednost svih učesnika sportskih događaja.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading