OPLETIIII! NANA-NANA-NINA-NANA... Užičko kolo razgalilo Srbe, igra se KAO NA SVADBI, a onda je puštena OVA PESMA

Autor:

Sport

16.06.2024

14:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trobojka na čelu kolone, ide se u fudbalski boj.

OPLETIIII! NANA-NANA-NINA-NANA... Užičko kolo razgalilo Srbe, igra se KAO NA SVADBI, a onda je puštena OVA PESMA

Foto: Republika

Fudbaleri Srbije udariće večeras (21.00) na Englesku u prvom meču C grupe na Evropskom prvenstvu. Izabranici Dragana Stojkovića Piksija imaće težak zadatak, ali će im sve mnogo lakše pasti ako budu znali da će imati podršku hiljada Srba na stadionu. Prema procenama, "orlovi" bi mogli da imaju vetar u leđa i od 10.000 navijača.

Republika

Foto: Republika

Navijači Srbije

 

Oni se okupljaju na Sankt urbanus Kirhplacu, trgu na kojem je postavljna fan zona Srbije, udaljena oko 3,5 kilometara od stadiona. Domaćin se pobrinuo da se svi oni osećaju kao kod kuće, a štimung je postizan pre svega dobrom muzikom i pesmom. I dok su se vijorile srpske trobojke nastala je prava fešta uz "Vidovdan" i "Veseli se srpski rode", pesme koje su puštene sa razglasa, kao i "Pevaj, Srbijo" Baje Makog Kninže. I činilo se svima da ne može jače i veselije od toga.

Republika

Foto: Republika

 

E, pa prevari su se svi koji ne poznaju dobro naš narod. Kada je najveselije na proslavama svih povoda, svadbama, iszraćajima u vojsku, rođendanima... Pa kada zasvira kolo. To se desilo i na trgu u Gelzenkirhenu. Odjednom je prethodna muzika stala, a sa razglasa je "oplelo" Užičko kolo. I svi su se kao po komandi uhvatili za ruke i zaigrali. Sa sve zastavom Srbije na čelu kao barjakom kad se ide u boj. A, večeras se i ide u boj, onaj fudbalski.

 

 

Jednako veselo bilo je i kada je puštena pesma "Jutro je" Nade Topčagić. Ta pesma postala je poslednjih godina zaštitni znak za proslave na fudbalu. Za to je "krivac" pre svega Zlatan Ibrahimović, koji je uz tu pesmu slavio mnogo toga, a čak je uz nju izašao i na San Remu. Kako su "orlovi" sa njegovog ispraćaja došli u Nemačku, očigledno je ta atmosfera i ta pesma stigla i do Gelzenkirhena.

A onda veliko finale! Patriotski nabj dostigao je vrhunac kada je puštena pesma koja dira u dušu svakog ko je spreman da da sve od sebe za Srbiju.

- Ko to kaže, ko to laže, Srbija je mala,
nije mala, nije mala, triput ratovala
Ko to kaže, ko to laže, Srbija je mala,
nije mala, nije mala, uvek ratovala,
i opet će, i opet će, robovati neće -
zagrmelo je je u Gelzenkirhenu, doduše sa malom dopunom u vidu izmenjenih stihova.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading