ENGLEZI RAZVILI STRATEGIJU PROTIV SRBIJE: Ovo su ključne stvari na koje Piksi i družina treba da obrate pažnju!

Autor:

Sport

16.06.2024

13:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija pred teškim izazovom.

ENGLEZI RAZVILI STRATEGIJU PROTIV SRBIJE: Ovo su ključne stvari na koje Piksi i družina treba da obrate pažnju!

Foto: www.profimedia.rs

Reprezentacija Srbije danas od 21.00 čas igra svoju prvu utakmicu na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj protiv Engleske u Gelzenkirhenu na Ventlis Areni. Ovo je prvo učešće ''orlova'' na evropskoj smotri nakon 24 godine i nema sumnje da među navijačima vlada veliko interesovanje i uzbuđenje.

Engleski mediji nisu zadovoljni kako je njihov nacionalni tim izgledao tokom pripremnog perioda, a pogotovu nakon poraza od Islanda 1:0. I pored toga, oni veruju da njihova selekcija može da osvoji Evropsko prvenstvo. Međutim, prva prepreka je Srbija, a Englezi se pribojavaju od talentovanih napadačkih sposobnosti koje Srbija ima.

Engleska se ističe po dubini svog tima, ali postavlja se pitanje kako će ta dubina biti iskorišćena protiv srpskog tima koji ima niz talentovanih napadača. Na osnovu toga, ključno je postaviti pravi vezni red i široke napadače kako bi se razbila tvrdoglava srpska odbrana.

Pitanje kreativnosti i pretnje napada je jedna od ključnih oblasti za Englesku. Sautgejt će verovatno postaviti Fila Fodena sa leve strane, dok će Bukajo Saka zauzeti desnu stranu kao tradicionalniji široki napadač. Takođe, važno je pronaći pravi balans između kreativnih dodavača i igrača koji mogu da jure u napad i otvaraju prostor, što će biti ključno za uspeh Engleske.

Foto: www.profimedia.rs

Engleska

Možemo očekivati da će Engleska biti dominantna u posedu u ovom meču, jer će se Srbija verovatno braniti u srednjem do dubokom defanzivnom bloku. To znači da imamo igrače kao što su Foden i Bellingham, koji su sposobni da pronađu i iskoriste prostor u protivničkoj polovini terena.

 

Dok će se Foden i Belingem, pa čak i Saka i Hari Kejn, rotirati u i van svemira dok traže prostor koji može da se iskoristi na srpskoj polovini terena, važno je da Engleska ima igrače koji mogu da pronađu svoje trke dok oni potez. Rajs je, naravno, sposoban za ovo sa svojim progresivnim dodavanjima i sposobnošću da lomi linije da pošalje saigrače u svemir. 

Kobi Mainoo iz Mančester junajteda mogao bi biti odgovor uz Rajsa jer mu je takođe udobno kada je u posedu i mora da probije poslednju liniju. Osiguranje da dobiju pravi balans između kreativnih dodavača i igrača koji mogu da jure u napad i otvaraju prostor biće ključno za Englesku u ovom meču. Međutim, i Maino i Rajs su imali problema sa otključavanjem brave za otvaranje islandske odbrane na Vembliju prošle nedelje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (0)

Loading