HRVATI VEĆ POČELI SA KALKULACIJAMA: "Crvena furija" ih dovela do očaja - "kockasti" strepe od nokaut faze!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

16.06.2024

07:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Razmišljaju o protivniku u osmini finala, ali po prikazanom teško da mogu i iz grupe da izađu.

HRVATI VEĆ POČELI SA KALKULACIJAMA: "Crvena furija" ih dovela do očaja - "kockasti" strepe od nokaut faze!

Foto: Tanjug/AP

Hrvatski navijači

Evropsko prvenstvo 2024 tek je započelo, a fudbalski analitičari u kompiluku već duboko ulaze u prognoze i kalkulacije.

U svom premijernom meču fudbalska reprezentacija Hrvatske doživela je bolan udarac od izabrane selekcije Španije. "Crvena furija" je sa 3:0 savladala "kockaste" i mnogi smatraju da su Hrvati već sada u nezavidnom položaju i pored optimističnih reči selektora Zlatka Dalića da ništa još uvek nije izgubljeno.

Sa samo završenim utakmicama grupne faze Grupa A i B, analitičari su bili zauzeti proračunavanjem brojeva kako bi odredili potencijalne protivnike Hrvatske u osmini finala. Prve dve ekipe iz svake grupe će se plasirati u nastavak takmičenja, zajedno sa četiri najbolje plasirane trećeplasirane ekipe iz šest grupa. Šanse Hrvata da završe na vrhu njihove grupe su tanke, ali osiguravanje drugog, ili trećeg mesta je realna opcija.

Foto: Tanjug/AP

Kalkulacije su već počele - Zlatko Dalić

 

Prema proračunima analitičara u "Football Meets Data", ako Hrvatska osigura drugo mesto u njihovoj grupi, postoji 24% šanse da se sastanu sa Švajcarskom u osmini finala, dok postoji 17% šanse da se sretnu sa Portugalom.

Ono što svakako Hrvatima ne ide u prilog jeste činjenica da su na premijeri ubedljivo poraženi, ta koda će pored borbe za bodove u nastavku turnira morati da razmišljaju i o gol količniku koji takođe može imati presudnu ulogu u daljem plasmanu.

Svakako, ono što je za nas mnogo važnije, jeste činjenica da fudbalska reprezentacija Srbije večeras (16. jun) sa početkom od 21 čas u Gelzenkirhenu igra svoj prvi meč na evropskoj smotri fudbala nakon gotovo četvrt veka, a svi se nadamo da će pozitivan rezultat biti jasan znak da "orlovima" neće biti potrebne matematičke kalkulacije kako bi obezbedili mesto u nokaut fazi takmičenja.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading