SRBIJA U PARIZU PIŠE ISTORIJU! Ovo se NIKADA NIJE desilo otkako UČESTVUJEMO na Olimpijskim igrama!

Autor:

Sport

23.06.2024

17:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trijumf odbojkaša pomerio je granice u kolektivnim sportovima.

SRBIJA U PARIZU PIŠE ISTORIJU! Ovo se NIKADA NIJE desilo otkako UČESTVUJEMO na Olimpijskim igrama!

Foto: Starsport

Pobedom Poljske protiv Kube u Ligi nacija, muška odbojkaška reprezentacija Srbije izborila je u Pariz i posle 12 godina učestvovaće na Olimpijskim igrama!

Čekalo se od Londona 2012. da "plava četa" zaigra na Završnom turniru, a trijumf čete Nikole Grbića nad najvećim rivalom iz Centralne Amerike, omogućio je izabranicima Igora Kolakovića da budu deo završne smotre.

Ono što je posebno zanimljivo jeste podatak da će Srbija, otkako učestvuje na Olimpijskim igrama, prvi put u istoriji imati pet ekipa u tradicionalnim kolektivnim sportovima, a to su: košarka, odbojka i vaterpolo.

Foto: www.profimedia.rs

Odbojkašice Srbije

Naime, ženska košarkaška reprezentacija, pod vođstvom Marine Maljković odavno se plasirala u "grad svetlosti", osvojivši treće mesto na kvalifikacionom turniru u Belemu, što im je treće vezano učešće na OI.

Izabranici Svetislava Pešića su osvojivši srebrnu medalju na Mundobasketu u Manili, čime su direktno obezbedili pu u Pariz.

Odbojkašice su to učinile kolo pre kraja kvalifikacija u septembru prošle godine, a odbojkaši danas zahvaljujući Poljskoj i Nikoli Grbiću.

Kada se tome dodaju i vaterpolisti, dolazi se do zaključka Srbija od danas ima trocifreni broj olimpijaca, a najviše naših predstavnika bilo je u Londonu 2012. godine – 116.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading