SADA JE I ZVANIČNO! Piksijev "orao" ima novog trenera!

Autor:

Sport

14.06.2024

18:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crno-beli se odlučili za stručnjaka sa srpskim korenima.

SADA JE I ZVANIČNO! Piksijev "orao" ima novog trenera!

Foto: Starsport

Fudbalski klub Udineze je nakon neizvesne borbe za opstanak u Seriji A odlučio da promeni stručni kadar.

Novi trener koji će preuzeti kormilo tima dolazi iz Austrije. Kosta Runjaić, rođen pre 53 godine u Beču, sa srpskim poreklom, ima bogato iskustvo u vođenju fudbalskih timova.

Iako nije imao zapaženu igračku karijeru, Runjaić je svoj trenerski put započeo 2006. godine u Kajzerslauternu. Nakon toga, vodio je nekoliko renomiranih nemačkih klubova poput Duizburga i Minhena 1860, pre nego što je 2017. godine prešao u Poljsku. Tamo je ostvario značajne uspehe, posebno sa Legijom iz Varšave, osvojivši kup i Superkup Poljske 2023. godine.

 

 

U timu Udinezea igra i srpski reprezentativac Lazar Samardžić, rođen u Nemačkoj. Njegovo prisustvo u timu, zajedno sa Runjaićem, otvara nove mogućnosti za ekipu, budući da se očekuje da će njih dvojica brzo uspostaviti odličan radni odnos i zajednički jezik na terenu.

Crno-beli sa Frijulija, uz novog trenera i talentovan igrački kadar, u kojem je i Piksijev "orao" Samardžić, sigurno ulazi u novu sezonu sa velikim ambicijama i nadama da će postići značajnije rezultate u Seriji A.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading