LEGENDA ŽIVI: U čast velikog čoveka i igrača - Saša Zdjelar zvanično otvorio "Dragan Mance kup 2024"! (FOTO GALERIJA, VIDEO)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

14.06.2024

16:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalerr koga su "grobari" obožavali, a svi ostali poštovali...

LEGENDA ŽIVI: U čast velikog čoveka i igrača - Saša Zdjelar zvanično otvorio "Dragan Mance kup 2024"! (FOTO GALERIJA, VIDEO)

Foto: FK Partizan

Na terenima Sportskog centra „Partizan-Teleoptik“ u Zemunu, svečano je otvoren tradicionalni, međunarodni fudbalski turnir „Dragan Mance Kup“, koji se održava u periodu od 14. do 16. juna 2024. godine. 

Ove godine srpska prestonica će u ime slavnog fudbalera crno-belih ugostiti ukupno 272 ekipe u muškoj i 16 ekipa u ženskoj konkurenciji, a posebno se mora napomenuti da će gosti Beograda biti ekipe sa četiri kontinenta.

Međunarodni dečiji fudbalski festival okuplja oko 4 300 dečaka, selekcija U-8, U-9, U-10, U-11 i U-12 iz Srbije, Kine, Australije, Moldavije, Bosne i Hercegovine, Kazahstana, Rumunije, Mađarske, Crne Gore, Makedonije, Grčke, Bugarske, Ujedinjenih Arapskih Emirata i Slovenije.

 

Samoj ceremoniji otvaranja prisustvovali su nekadašnji kapiten Partizana Saša Zdjelar i Miroslav Vulićević trener u Omladinskoj školi crno belih, a tom prilikom Saša Zdjelar se obratio okupljenima:

- Želim sve da vas pozdravim i da vam se zahvalim što ste došli u ovolikom broju da nastavimo tradiciju. Moram da se zahvalim svim ljudima koji su ovo organizovali i da nastavimo ovaj turnir u ime jednog velikog čoveka i velikog igrača koji je nastupao za voljeni Partizan - istakao je nekadašnja radilica crno-belih:

- Želim vam da provedete lep ovreme ovde, da uživate svi zajedno, da se igrate i da pamtite ovaj trenutak. Želim vam svima puno sreće.

 

 

Da podsetimo, u seprembru mesecu se navršava 39 godina otkako je Beogradom, kao grom iz vedra neba, prostrujala vest da je žureći na trening, u saobraćajnoj nesreći, prestalo da kuca srce Dragana Mancea, igrača koji je već tada, sa 23 godine, ime upisao zlatnim slovima u analima srpskog i jugoslovenskog fudbala i kojem je predviđana blistava svetska karijera.

Tog kobnog dana 3. septembra Dragan je krenuo ka stadionu JNA. Vozeći svoj novi pežo 205, da ne bi udario dečaka koji je pretrčavao put, pri velikoj brzini je izgubio kontrolu nad vozilom, udario u ivičnjak, a zatim i u betonski zid i, nažalost, spasa mu nije bilo. Fudbaler kog su poštovali i najveći rivali, preselio se u legendu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading