U SUSRET EVROPSKOM PRVENSTVU: Ovo su tandemi u reprezentacijama sa NAJVIŠE odigranih utakmica!

Autor:

Sport

12.06.2024

16:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve same legende.

U SUSRET EVROPSKOM PRVENSTVU: Ovo su tandemi u reprezentacijama sa NAJVIŠE odigranih utakmica!

Foto: www.profimedia.rs

Još dva dana nas deli od početka 17. po redu Evropskog prvenstva u Nemačkoj. Mnoge legende su igrale ovaj turnir i njihovi doprinosi se ne mogu zaboraviti. Asovi poput Ćavija, Inijeste, Stivena Džerarda, Frenka Lamparda, Điđija Bufona, Fabija Kanavara su samo deo elite uz koje smo uživali tokom fudbalske istorije.

Ovi igrači su najbolji fudbalski tandemi koji su nosili dresove svojih reprezentacija. Da li će se ikada formirati tandemi koji su jednako impresivni kao francuski par Tijer Anri i Zinedin Zidan? Heroj Arsenala i njegov legendarni saigrač iz Real Madrida odveli su Les Bleus do titule prvaka sveta 1998. godine i uspeha na Evropskom prvenstvu dve godine kasnije. Zidanova tehnička veština na lopti donela mu je mesto u idealnom timu turnira na oba događaja, dok je Anri postigao šest golova.

Foto: www.profimedia.rs

Zidan i Anri

Dve hiljade fudbalskih navijača glasalo je za ovaj ikonični duo kao najbolji svih vremena u istraživanju koje su sproveli Domino's u saradnji sa BrewDog dok su lansirali pivo The Perfect Match IPA. Andri i Zidan su pobedili dva brazilskih parova - Ronalda i Rivalda, kao i Pelea i Garinču, osvjivši prvo mesto. Senzacionalni španski vezni red sa Andresom Inijestom i Ćavijem zauzeo je četvrto mesto, dok su Holanđani Marko van Basten i Rud Gulit bili peti

Foto: www.profimedia.rs

 

Engleska nije donela fudbal kući sa svojom Zlatnom generacijom 2006. godine, ali se dinamični duo Feank Lampard i Stiven Džerard i dalje obožava među navijačima, s obzirom da su zauzeli šesto mesto. Navijači Engleske takođe su voleli kombinaciju visokog i niskog u vidu Pitera Krauča i Džermein Defoa, koji su zauzeli 12. mesto.

Foto: www.profimedia.rs

Džerard i Lampard

Nekadašnji fudbaleri Portsmuta i Totenhama neočekivano su nadmašili italijanske stubove  Buffona i Kanavara. Takođe su bili ispred velških heroja Gereta Bejla i Arona Remzija, nakon što su odveli svoju naciju do polufinala Evropskog prvenstva 2016. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading