VAŠINGTON PRESEKAO: Ovo je SUDBINA Tristana VUKČEVIĆA među "čarobnjacima"!

Autor:

Sport

30.06.2024

09:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski košarkaš prošle sezone prosečno davao 8,5 poena po meču.

VAŠINGTON PRESEKAO: Ovo je SUDBINA Tristana VUKČEVIĆA među "čarobnjacima"!

Foto: www.profimedia.rs

Loše vesti stižu iz Amerike - talentovani srpski košarkaš Tristan Vukčević neće produžiti saradnju sa ekipom Vašington Vizardsa. Američki novinar Majkl Skoto preneo je informaciju da Vizardsi neće iskoristiti opciju da produže saradnju sa Vukčevićem, koji ostaje bez 2,42 miliona dolara za narednu sezonu. Razlozi za ovakav potez još uvek nisu poznati, ali ostaje da se vidi da li će doći do novog dogovora pod drugačijim uslovima.
 

Odluka tima iz prestonice pomalo je neočekivana, budući da su bili zadovoljni s Vukčevićem na početku njegovog mandata u NBA. Amerikance su posebno oduševili njegova fleksibilnost i impresivni procenti u šutu za tri poena, iako igra na poziciji krilnog centra ili centra, i to sa visinom od 213 centimetara.


Tristan Vukčević je bio član Partizana od januara 2022. do marta 2024. godine, kada je odlučio da se oproba u NBA ligi. Vašington Vizardsi su ga izabrali kao 42. pika na NBA draftu, pruživši mu šansu da se oproba protiv najboljih timova u ligi. U prethodnoj sezoni odigrao je 10 NBA mečeva, od kojih je na četiri bio starter, ostvarivši prosečno 8,5 poena, 3,6 skokova i 1,3 asistencije za 15,3 minuta provedenih na terenu.

Tokom sezone, o talentovanom Srbinu govorio je i njegov saigrač Kajl Kuzma, ističući da mu se dopada evropska taktika koju Tristan donosi. Kuzma je naglasio da Vukčević ima razvijen košarkaški intelekt, ali da mu je potrebno dodatno fizičko jačanje. Ipak, istakao je da je oduševljen onim što je Tristan pokazao do sada.

Nakon odluke Vašingtona, ostaje da se vidi koji su sledeći koraci za Tristana Vukčevića. Sa talentom i potencijalom koji poseduje, sigurno je da će privući pažnju drugih klubova, kako u NBA ligi tako i u evropskim timovima. Ostaje da vidimo gde će se mladi srpski košarkaš nastaviti karijeru i kako će se dalje razvijati.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading