KO JE VIT KOPRIVA?! Novakov rival na Vimbldonu VOLI FEDERERA, FUDBAL i hokej - već je izbacivao TENISERE IZ VRHA!

Autor:

Sport

30.06.2024

13:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čeh prva prepreka.

KO JE VIT KOPRIVA?! Novakov rival na Vimbldonu VOLI FEDERERA, FUDBAL i hokej - već je izbacivao TENISERE IZ VRHA!

Foto: www.profimedia.rs

U ponedeljak, Novak Đoković će istrčati na teren Vimbldona kako bi odigrao svoj prvi meč na ovogodišnjem turniru. Njegov protivnik će biti češki teniser Vit Kopriva, čije umeće nije dovoljno poznato u Srbiji. Kopriva se nalazi na 123. poziciji ATP rang liste, a kvalifikovao se za glavni žreb kroz izuzetno teške kvalifikacije.

Kopriva je pokazao izuzetnu borbenost tokom kvalifikacija, gde je preživeo nekoliko teških mečeva. Prvo je pobedio Henrija Skvajera, zatim Huga Delijena iz Bolivije, da bi u trećoj rundi kvalifikacija eliminisao iskusnog Rišara Gaskea. Pre ulaska u glavni žreb proveo je čak šest i po sati na terenu, što može imati uticaj na njegovu formu.

Kopriva retko uspeva da se plasira u glavni žreb jakih turnira, a do sada je samo jednom uspeo da se domogne prvog kola Grend slema. Ipak, treba istaći da je pre tri godine savladao tada desetog tenisera sveta, Denisa Šapovalova, što jasno pokazuje da poseduje kvalitet.

Vit Kopriva je lokalpatriota, a kao svog idola ističe Rodžera Federera. Pored tenisa, voli fudbal i hokej, a u poslednje dve godine osvojio je tri titule na Čelendžerima. Sa 27 godina, Kopriva igra desnom rukom forhend i sa obe ruke bekhend, a do sada je zaradio preko 600 hiljada dolara. Ove godine je debitovao u glavnom žrebu Grend slemova i Mastersa, te se očekuje da će nastaviti da napreduje na ATP listi.

Novak Đoković će imati priliku da se sastane sa ovim neobičnim protivnikom u svom prvom meču na Vimbldonu, a teniska javnost sa nestrpljenjem iščekuje ishod ovog duela.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading